Banner 980x90

"Latvijas Naftas tranzīta" prasību pret valdi un padomi par vairāk nekā 126 miljonu eiro piedziņu turpinās skatīt augustā

Ventspils, 27.apr., LETA. AS "Latvijas Naftas tranzīts" (LNT) civilprasību pret sabiedrības padomi un valdi par zaudējumu piedziņu vairāk nekā 126 miljonu eiro apmērā Ventspils tiesa turpinās skatīt 15.augustā, aģentūru LETA informēja tiesas pārstāve Dace Grauziņa.

Lietas skatīšana notiek slēgtā tiesas sēdē. Februārī tiesa nolēma lietas izskatīšanu turpināt pēc papildu pierādījumu iesniegšanas.

LNT vērsies tiesā pret sabiedrības padomi un valdi par zaudējumu piedziņu, jo pieteicēji uzskata, ka Rudolfs Meroni kā LNT padomes priekšsēdētājs izšķērdējis uzņēmuma mantu. Meroni ir uzticēti mantas glabātāja pienākumi tā dēvētajā Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") krimināllietā arestētajai mantai. Pieprasījumu par prasības celšanu iesniedza "Escalada Holding Ltd", kas ir LNT akcionārs.

LNT padomes advokāts Jānis Loze sarunā ar aģentūru LETA apstiprināja šādas prasības faktu. Viņš paskaidroja, ka sabiedrībā tika saņemta pretenzija no mazākuma akcionāra, valdei un padomei pret to oponējot, bet akcionārs pretenziju uzturēja. Līdz ar to LNT formāli bija nepieciešams vērsties tiesā ar pieteikumu, kā to paredz Komerclikums.

"T2 Terminal" pārstāvis tiesai skaidroja, ka minētajā pieprasījumā norādīts, ka LNT valdei un padomei, tostarp Meroni, nebija nekāda pamata atsavināt vienīgo un nozīmīgo LNT aktīvu, turklāt akcijas īstā cena bija vismaz 4,56 eiro, bet LNT valde un padome izšķērdēja uzņēmuma mantu un nodarīja tā akcionāriem ievērojamus zaudējumus. "Arestētās mantas glabātājam nav tiesību rīkoties ar mantu. Ar savu pretlikumīgo rīcību Meroni izšķērdējis sabiedrības mantu, jo īstenoja mantas atsavināšanu par trīs reizes mazāku vērtību," stāstīja advokāts.

Prasībā starp atbildētājiem bez Meroni ir arī Edgars Čeporjus, Jānis Berķis, Nauris Berķis, Ivars Bērziņš un Diāna Jukna.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)