Banner 980x90

Leģendārā grupa "Pērkons" ar jubilejas koncertu viesosies Ventspilī

Ieva Akuratere un Juris Kulakovs ielūdz uz jubilejas koncertu "Sapumpurots zars" kopā ar leģendāro grupu "Pērkons" 10.maijā, plkst.19.00, Teātra namā "Jūras vārti".

Dziedātāja Ieva Akuratere un komponists Juris Kulakovs ir mākslinieki, kuri savā daiļradē un radošajā ceļā vienmēr savus darbus veltījuši Latvijas idejai un tās brīvības garam, šogad mākslinieki svin 55 gadu jubilejas. Par godu šim notikumam tiek rīkota īpaša jubilejas koncertturneja ar nosaukumu "Sapumpurots zars", kuras ietvaros pilnā sastāvā uz skatuves kāps leģendārais "Pērkons".

Ieva Akuratere ir mūsu valsts patriote un cīnītāja, un tas izpaužas arī viņas daiļradē (daudzi atceras viņas saviļņojošo dziesmas "Manai tautai" izpildījumu 1988.gada Liepājas dzintarā). Dziedātāja spēj būt gan mierīga, maiga, vienkārša un nosvērta sieviete, gan mazliet traka rokdīva, viņa ir tāda pati kā viņas mūzika – nomierinoša, pacilājoša, spēku dodoša un varbūt nedaudz ārpus realitātes rāmjiem esoša.

Pirms 30 gadiem Ieva Akuratere kādā pusnaktī nosapņoja, ka tolaik jaunizveidotā grupa jānodēvē par "Pērkonu". Šā "Pērkona" zibeņi, dārdi un palaikam romantiskais lietutiņš trāpīja mērķī toreiz un trāpa arī tagad, nu grupa "Pērkons" iespējams ir vistitulētākā grupa Latvijā – divi Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieki - Ieva Akuratere, saņēmusi arī Draudzīgā Aicinājuma medaļu un Juris Kulakovs, kurš ir arī Līvānu goda pilsonis, trīs Jūrmalas goda pilsoņi un visi – apbalvoti ar Barikāžu piemiņas medaļām.

Jubilejas koncertus gaidot leģendārā "Pērkona" tēvs Juris Kulakovs teic – kamēr "Pērkons" būs spējīgs savienot daili ar spēku, tas turpinās dārdēt. "Pērkons" aizvien turpina nest nacionālo pašapziņu un aizvien skan kā no astoņdesmitajiem, kad roks turēja tautu pie cerības.

Gaviļnieki saviem klausītājiem koncertā piedāvās dzirdēt savas radošās darbības laikā sakrātās un tautā iemīļotās dziesmas, to skaitā "Zaļā dziesma", "Slidotava", , "Labu vakar", "Dziesma par sapumpuroto zaru", "Gandrīz tautasdziesma", "Mana dienišķā dziesma" un daudzas citas.

Ieva Akuratere: "Pērkons ir muzikāli idejiska brālība, kura caur gracioza anarhisma gaumi pauž patiesu, sirsnīgu līdzdalību savu laikabiedru pārdzīvojumiem ,sasilda, iedrošina un dod spēku, uz tikšanos koncertos"

"Pērkons" uzstāsies pilnā sastāvā – Juris Kulakovs (taustiņi), Juris Sējāns (bass, vokāls), Leons Sējāns (solo ģitāra), Ieva Akuratere (vokāls), Raimonds Bartašēvics (vokāls) un Ikars Ruņģis (sitamie instrumenti).

Pēc koncerta būs iespēja iegādāties grupas "Pērkons" diskus un iegūt mākslinieku autogrāfus.

Jubilejas koncerta devīze: "Galvenais, lai Tevī pašā uzplaukst sapumpurots zars"

Juris Kulakovs: "Sapumpurots zars ir, lai mēs vienmēr būtu ziedoši un prieku nesoši sev un pasaulei un visiem saviem tuvākajiem, tālākajiem un mīļajiem"

Biļetes uz jubilejas koncertu nopērkamas norises vietā un "Biļešu paradīzes" kasēs. Aicinām biļetes iegādāties laicīgi, tas ir lētāk un izdevīgāk!   

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)