Banner 980x90

Lembergam piešķirs melno jostu un goda danu par atbalstu taekvondo attīstības sekmēšanā

Ventspils, 24.janv., LETA. Ventspils mēram Aivaram Lembergam ("Latvijai un Ventspilij") šodien pasniegs Eiropas Taekvondo savienības goda balvu - melno jostu un 4.danu - par par nozīmīgu ieguldījumu taekvondo attīstībā Latvijā, aģentūru LETA informēja Latvijas Taekvondo federācijas ģenerālsekretārs Viktors Mališauskas.

Goda apbalvojumu piešķir nevis par personīgajiem sportiskajiem sasniegumiem šajā sporta veidā, bet tā ir pasaulē ierasta prakse godināt cilvēkus, kuri ir snieguši nozīmīgu ieguldījumu teaekvondo attīstībā, skaidroja Mališauskas. Šādu goda apbalvojumu esot saņēmis arī, piemēram, bijušais ASV prezidents Baraks Obama, Lietuvas prezidente Daļa Gribauskaite, bet Latvijā - politiķis Artis Pabriks. Meistarības līmeni nosaka jostas krāsa - jo tumšāka josta, jo spēcīgāks tās īpašnieks. Pavisam ir 10 krāsaino jostu pakāpes, kā arī un deviņas melnās jostas pakāpes jeb dani. Lai nerastos pārpratumi, jāpaskaidro, ka goda dans nav tas pats dans, ko piešķir sportistiem, bet tas ir goda apbalvojums, piebilda federācijas vadītājs.

Ierosinājums par melnās jostas piešķiršanu Lembergam bijusi Latvijas Taekvondo federācijas un Ventspils taekvondo un kikboksa kluba "Favorīts" kopīga iniciatīva. Latvijas Taekvondo federācijai ar Ventspils klubu izveidojusies laba sadarbība, organizējot Latvijas čempionātus un cita līmeņa sacensības, skaidroja federācijas vadītājs. Jau septīto gadu Latvijas čempionāta turnīri tiks organizēti Ventspilī, un tas palīdzējis šīs sacensības sarīkot plašākā līmenī, skaidroja Mališauskas. Ja pirms tam tam tie bija iekšēji turnīri, tad pēdējos pāris gadus tajos ir bijusi pārstāvēta arī Lietuva, Krievija un Baltkrievija. Ventspils pašvaldība arī finansiāli atbalsta Ventspils klubu "Favorīts", piebilda federācijas vadītājs.

Lembergs aģentūrai LETA atzina, ka ir pagodināts par šādu apbalvojumu, un jokojot atzina, ka Obama un Gribauskaite, kas arī saņēmuši melnās jostas ir "laba kompānija". Viņam pašam esot grūti vērtēt, vai tiešām ieguldījums ir tik liels, bet acīmredzot citi to ir novērtējuši, atzina mērs. Lembergs esot atbalstījis atsevišķus taekvondo sportistus arī no saviem personīgajiem līdzekļiem, piemēram, piešķirot līdzekļus braucieniem uz kādām sacensībām. Summas gan viņš precīzi neatminoties, taču tās neesot bijušas astronomiski lielas. Savukārt Ventspils pašvaldība atbalsta dažādus sporta klubus, tai skaitā arī klubu "Favorīts". No 2015.līdz 2018.gadam taekvondo atbalstam pašvaldība kopumā piešķīrusi 32 500 eiro, bet kikboksam - 19 200 eiro.

Lembergs pats nav trenējies taekvondo, taču cīņas mākslā zināma pieredze viņam ir. "Kad sāku strādāt Ventspilī, trīs gadus nodarbojos ar karatē. Pēc traumas nācās pārtraukt treniņus," sacīja Lembergs.

Melnās jostas pasniegšana Lembergam plānota šovakar ap plkst.19.30 olimpiskā centra "Ventspils" basketbola hallē, FIBA Čempionu līgas spēles pārtraukumā.

Sertifikātu un melno jostu pasniegs Latvijas Taekvondo federācijas ģenerālsekretārs Viktors Mališauskas un Latvijas Taekvondo federācijas padomes loceklis Olegs Roščins. Balvas piešķiršanu ir apstiprinājis Eiropas Taekvondo savienības prezidents Atanasiosis Pragalos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)