Banner 980x90

Lembergs atkārtoti prasa Judinam skaidrot, kas ir "valsts nozagšana"

Ventspils, 6.sept., LETA. Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij"), kura vārds izskanējis saistībā ar tā sauktajām "oligarhu sarunām", atkārtoti vērsies pie Saeimas deputāta Andreja Judina (Par), kuru viņš uzskata par galveno "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveides iniciatoru, prasot skaidrot, kas ir "valsts nozagšana", ar kuru tikusi pamatota komisijas izveide.

Kā norāda Lembergs, no Judina viņš neesot saņēmis atbildi uz pirmo iesniegumu - tā vietā Lembergam nosūtīta Saeimas deputāta palīga Edgara Engīzera vēstule. Tajā Engīzers informē, ka Lemberga iesniegums nosūtīts Saeimas prezidijam atbildes sniegšanai, jo iesniegums attiecoties nevis uz deputātu Judinu, bet gan uz Saeimas koleģiāli pieņemtu lēmumu.

Lembergu šāda atbilde neapmierina - atkārtotajā vēstulē Judinam viņš norāda, ka iesniegums adresēts tieši viņam, nevis Saeimai kopumā, jo tikai parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveides lēmuma gatavotājs varot sniegt vispilnīgāko un detalizētāko skaidrojumu par lēmumu, tā punktiem, pamatojumu, lēmumā ietverto jēdzienu tvērumu un mērķiem.

Lembergs atkārtoti lūdz Judinu sniegt detalizētu atbildi uz viņam adresēto iesniegumu.

Kā ziņots, Lembergs 15.augustā paša publiskotajā vēstulē Judinam pauda neizpratni, kāda ir jēdziena "valsts nozagšana" būtība un tvērums, jo pirmās brīvvalsts ievērojamais jurists Kārlis Dišlers rakstījis, ka valsts sastāv no trim konstitutīviem elementiem - tautas, teritorijas un valsts varas, bet jēdziens "zādzība" Krimināllikuma 175.panta pirmajā daļā izskaidrots kā svešas kustamas mantas slepena vai atklāta nolaupīšana, tātad "valsts nozagšana" sanākot "tautas, teritorijas, suverēnās varas slepena vai atklāta nolaupīšana".

"Ja kāda no pasaulē esošajām valstīm ir nozagta, tad lūdzu skaidrot, kad tā ir nozagta, pie kādiem apstākļiem nozagta (laiks, vieta, u.c.)? Lūdzu precizēt, kas tieši ir ticis nozagts: valsts teritorija, valsts tauta, suverēnā valsts vara, vai viss kopā? Lūdzu skaidrot, kurā vietā nozagtā valsts tiek glabāta?" vēstulē Judinam rakstīja Lembergs.

Lemberga vēstulē Judinam izteikti desmitiem aicinājumu, uz kuriem deputāts tika aicināts sniegt detalizētus skaidrojumus līdz 28.augustam. Skaidrojumi Lembergam esot nepieciešami, jo viņš dzirdējis, ka arī pats tikšot aicināts uz parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdi, kurai vēloties "kvalitatīvi, pilnā apjomā un pamatoti sagatavoties".

Kā ziņots, parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā tika izveidota šā gada 21.jūlijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)