Banner 980x90

Lembergs: Bez valsts finansējuma Ventspils baseina būvniecības projektu varētu nākties iesaldēt

Rīga, 8.marts, LETA. Ja valsts nepiešķirs paredzētos līdzekļus, pašvaldības varētu iesaldēt Ventspils peldbaseina būvniecības projektu, šodien preses konferencē paziņoja pilsētas mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Komentējot izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) izteikumus par finansējuma pārskatīšanu Ventspils peldbaseina būvniecībai, Domes priekšsēdētājs pauda, ka 1,5 miljoni eiro, kas projektam paredzēti no valsts, ir nepieciešami peldbaseina tehniskā projekta izstrādei.

"Atkāpšanās ceļa nav," uzskata Lembergs, sakot, ka gadījumā, ja līdzekļi tomēr netiks piešķirti, pašvaldība ieceri varētu iesaldēt, taču "tehniskais projekts mums jau būs".

Pilsētas mērs atgādināja, ka Ventspils ir nacionālās nozīmes attīstības centrs, viens no diviem Kurzemē, tāpēc tam neieciešams jauns baseins. Turklāt baseinu plānots apvienot ar rehabilitācijas centru, tostarp sportistiem paredzēto.

Lembergs uzskata, ka Šuplinska ar saviem izteikumiem ir parādījusi nekompetenci. Ventspils mērs izteicās, ka ministrei nevajadzēja būt "tik iedomīgai", un apspriesties ar zinošiem ministrijas speciālistiem.

Kā vēstīts, ministre iepriekš uzsvērusi, ka viņas nolūks 2019.gadā ir "pārskatīt sporta būves, kas 2017.gadā ielobētas starp budžeta lasījumiem". Starp tām viņa minēja būves Ventspilī un Jēkabpilī. Vienlaikus Valsts kontrole aicinājusi pievērst uzmanību Jāņa Daliņa stadionam Valmierā, teica Šuplinska.

Pēc viņas sacītā, projektu adekvātums, atbilstība un nepieciešamība tiek pārskatīta, turklāt uzmanība tiekot pievērsta arī lielākām būvēm, piemēram, jau minētajam Daugavas stadionam.

Ministre uzsvēra, ka ir pret stihiskām būvēm un to, ka to veidošana nenotiek plānveidīgi un ar pamatojumu.

"Daudzi argumentē, ka mans viedoklis un attieksme pret sporta būvēm nav pieņemama," atzina Šuplinska, tomēr uzsverot, ka šādi projekti ir jāplāno precīzi un šīs būves nevar būt "kārtējā ēnu ekonomika".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)