Banner 980x90

Lembergs: Kariņam vajadzētu atteikties no vienas pilsonības

Rīga, 9.janv., LETA. Premjera amata kandidātam Krišjānim Kariņam (JV), kuram patlaban ir gan Latvijas, gan ASV pilsonība, būtu jāizvēlas viena pilsonība, preses konferencē šādu viedokli pauda Ventspils mērs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij).

Politiķis uzskata, ka vismaz uz laiku, kamēr Kariņš ir premjera amata kandidāts vai arī uz laiku, kad tiek ieņemt premjera amats, ir jāizvēlas viena no pilsonībām.

"Pēc manām domām tā nedrīkst būt un tas ir nenormāli, ka premjeram ir divas pilsonības. Ja viņš kļūs par premjeru, kuras valsts pilsoņu kopumu tad viņš pārstāvēs," retoriski vaicāja Ventspils mērs.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis premjera amatam nolēmis nominēt "Jaunās Vienotības" politiķi, Eiropas Parlamenta (EP) deputātu Kariņu.

Kariņš piedāvājis veidot valdību, kurā būtu pārstāvētas piecas partijas - "Jaunā Vienotība", Jaunā konservatīvā partija, "KPV LV", "Attīstībai/Par" un "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK). Sākotnēji sarunās piedalījās arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), taču atsevišķu partiju "sarkano līniju" dēļ šīs sarunas netika turpinātas. Tātad opozīcija strādās parlamenta lielākā frakcija - "Saskaņa" un ZZS.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)