Banner 980x90

Lembergs: Latvijā radikāli jāmaina visa maksātnespējas procesa administrēšanas sistēma

Ventspils, 20.jūn., LETA. Latvijā radikāli jāmaina visa maksātnespējas procesa administrēšanas sistēma, nosakot tieslietu ministram Dzintaram Rasnačam (VL-TB/LNNK) termiņu šī jautājuma sakārtošanai, šodien preses konferencē savu viedokli pauda Ventspils mērs Aivars Lembbergs ("Latvijai un Ventspilij").

"Es uzskatu, ka [maksātnespējas procesa administrēšanas] sistēma ir pilnīgi nepareiza, orientēta uz izlaupīšanu, bezatbildību un uz to, ka uz vienu uzņēmēju vai uzņēmēju grupas nelaimes rēķina kādi paliek stāvus bagāti," sacīja Lembergs.

Ventspils mēra skatījumā maksātnespējas administratoram jābūt valsts ierēdnim, kurš būtu atbildīgs ar visu savu mantu. "Viņam jābūt valsts amateprsonai, un līdz ar to valstij ir jāatbild par to, ko dara maksātnespējas administrators. Tagad iznāk, ka viņš ir tāds kā brīvmākslinieks. Es uzskatu, ka tas ir pilnīgi nepareizi," norādīja Lembergs.

"Tam visam jāpārvelk trekna svītra un jāraksta stāsts ļoti steidzami no jauna. Šai ziņā Rasnačs kavējas. Tās reformas, par ko tagad stāsta, ir blefs, miglas pūšana," turpināja Ventspils mērs.

Komentējot opozīcijas ierosināto Rasnača demisijas pieprasījumu, ko Saeimas vairākums šodien noraidīja, Lembergs arī pauda viedokli, ka jāprasa nevis Rasnača demisija, bet gan jānosaka termiņš, līdz kuram tieslietu ministram jāpiedāvā radikāli cita maksātnespējas administrēšanas sistēma Latvijā.

Jau ziņots, ka Saeimas vairākums šodien nolēma noraidīt opozīcijas ierosināto tieslietu ministra Rasnača demisijas pieprasījumu.

Demisijas pieprasījumu atbalstīja 33 deputāti, pret bija 41 parlamentārieši, bet vēl deviņi atturējās. Saeimas darba kārtībā šodien bija divi demisijas pieprasījumi Rasnačam. Otro pieprasījumu atbalstīja 32 deputāti, pret balsoja 42, bet vēl astoņi atturējās.

Lēmumprojekta anotācijā norādīts, ka tieslietu ministrs pārraudzību pār Maksātnespējas administrāciju īstenojot vāji vai vispār neīsteno un sistēmas darbība un attīstība notiekot pašplūsmā. "Ministrs nespēj ne vadīt ministriju noteikto funkciju īstenošanai, ne pārraudzīt Maksātnespējas administrāciju," cita starpā teikts uz divām lapām sagatavotajā opozīcijas argumentācijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)