Banner 980x90

Lembergs: Nelabvēļi dara visu, lai valsts mūzikas vidusskolas telpu jautājums Ventspilī netiktu atrisināts

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Nelabvēļi dara visu, lai valsts mūzikas vidusskolas telpu jautājums Ventspilī netiku atrisināts, trešdien, 17.februārī savā iknedēļas preses konferencē norādīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij"), atzīstot, ka neizprot šādas pretestības loģiku.

Ventspils Mūzikas vidusskolai nav pašai savu telpu kopš 2014.gada sākuma, kad tā pārtrauca darbību bīstamā stāvoklī esošajās ēkās Ventspils vecpilsētā. Kopš tā laikā mācību process tiek organizēts vairākās pagaidu telpās dažādās vietās pilsētā. Telpu jautājumu iecerēts atrisināt, Ventspils Lielā laukuma dienvidu pusē uzbūvējot jaunu mūzikas vidusskolas ēku apvienojumā ar koncertzāli. Līdz šim šī projekta iecere uz priekšu risinājusies gana raiti - ir pabeigts ēkas tehniskais projekts, kas ir atbilstoši koriģēts, lai iekļautos projektam paredzētajos 25 miljonos eiro, ko veidos Eiropas Savienības, valsts un pašvaldības līdzekļi. Tā kā tehniskais projekts ir pabeigts, drīzumā varētu sākt ēkas būvniecību. Tomēr, kā norādīja Lembergs, projektam ir parādījušies nelabvēļi.

"Par valsts Ventspils Mūzikas vidusskolas problēmām līdz šim ir bijuši divi informatīvi ziņojumi valdībai - viens bija 2014.gada sākumā [Valda] Dombrovska (V) valdībā un viens bija [Laimdotas] Straujumas (V) valdībā. Tagad bija sagatavots vēl viens ziņojums jau par šīs problēmas praktisku tālāku risinājumu, un šo ziņojumu nobremzēja "Vienotība". To skatīja koalīcijā janvārī, un šī blokāde valsts mūzikas skolu telpu problēmas risinājumam sakrita ar kampaņu, ko izvērsa "sorosistu" kontrolētie mediji," norādīja Lembergs.

"Pie tam sliktākais ir tas, ka šajā pretdarbībā, lai nepieļautu valsts Ventspils Mūzikas vidusskolas, kas ir lielākā mūzikas vidusskola ārpus Rīgas, [jaunās ēkas būvniecību], viņi ir iestaistījuši Eiropas Komisiju, lai Eiropas Komisija neatbalstītu šīs problēmas risinājumu, izmantojot Eiropas struktūrfondu naudu. Tātad dara visu, lai Ventspils Mūzikas vidusskolas telpu jautājums netiktu atrisināts. Tā kā es vēl diemžēl saredzu cīņu par šīs skolas likteni," atzina Lembergs.

"Godīgi sakot, es nesaprotu loģiku, kāds viņiem no tā labums, ka Ventspilī mūzikas vidusskolai nav telpu? Varbūt viņi iedomājas, ka es tur mācīšos dziedāt vai akordeonu spēlēt, vai solfedžo," ironizēja Ventspils mērs.

"Dzīvosim - redzēsim. Es ceru, ka mēs spēsim pārvarēt šo pretestību," viņš rezumēja.

Jau ziņots, ka Ventspils Mūzikas vidusskolai jau pāris gadu nav pašai savu telpu - kritiskā stāvoklī esošās ēkas Ventspils vecpilsētā, Pils ielā 38 un Kuģinieku ielā 2, skola atbrīvoja 2014.gada sākumā un kopš tā laika mācības organizē vairākās pagaidu vietās pilsētā.

Ventspils Mūzikas vidusskolas ar koncertzāles funkciju projekta autors ir Deivids Kuks no Vācijas arhitektūras biroja "Behnisch Architekten". Jau iepriekš Lembergs paudis cerību, ka jauno Ventspils Mūzikas vidusskolas ēku ar koncertzāles funkciju Ventspils Lielā laukuma dienvidu pusē varētu uzbūvēt līdz Latvijas simtgadei 2018.gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)