Banner 980x90

Lembergs pievienojies lielāko pensiju saņēmēju pulkam

Foto: Ieva Čīka/ LETA
Foto: Ieva Čīka/ LETA
Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") šovasar oficiāli sasniedzis pensionēšanās vecumu un pievienojies lielāko pensiju saņēmēju pulkam. Pēc Lemberga teiktā, viņa pensijas apmērs ir aptuveni 6000 eiro mēnesī.

Kā 27.jūlijā savā iknedēļas preses konferencē atzina Lembergs, pensionēšanās vecuma sasniegšana viņa ikdienā nekādas pārmaiņas nav ieviesusi. Viņš ir apņēmības pilns enerģiski turpināt darbu un gatavs turpmākiem profesionālajiem izaicinājumiem, tostarp ar savas partijas biedru atbalstu kandidēt nākamgad gaidāmajās Ventspils domes vēlēšanās.

Šī gada 26.jūnijā Lembergs ir sasniedzis pašlaik valstī spēkā esošo pensionēšanās vecumu - 62 gadus un deviņus mēnešus. Kā Ventspils mērs atklāja žurnālistiem, viņa pensijas apmērs ir aptuveni 6000 eiro mēnesī.

Līdz ar to viņš ir pievienojies lielāko pensijas saņēmēju pulkam. Saskaņā ar šī gada jūnija datiem gada Latvijā lielākā pensija ir aptuveni 19 000 eiro, bet nākamās divas lielākās vecuma pensijas ir salīdzinoši daudz mazākas - attiecīgi ap 6600 un 6500 eiro. Savukārt trīs lielākās šogad pirmajos sešos mēnešos no jauna piešķirtās vecuma pensijas ir attiecīgi ap 3100, 2900 un 2800 eiro. Kā skaidroja Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) preses sekretāre Iveta Daine, pirmā pusgada datos var nebūt iekļauta informācija par jūnija beigās pensijas vecumu sasniegušo personu pensijas apmēru, jo pensijas piešķiršana nenotiek burtiski uzreiz, bet gan tad, kad ir nokārtotas visas nepieciešamās formalitātes pensijas saņemšanai. Pamatojoties uz Fizisko personu datu aizsardzības likumu, VSAA nav tiesīga sniegt informāciju par to, kas ir pensiju saņēmēji.

Vaicāts, vai oficiālā pensijas vecuma sasniegšana ir ieviesusi kādas izmaiņas Lemberga ikdienā, viņš smaidot atbildēja: "Es neticu šim faktam, līdz ar to man nav nekādu izmaiņu. Centīšos arī turpmāk nepieļaut, ka es kaut vienu brīdi justos kā pensionārs. Es jūtos, ka man ir kādi 25 gadi, un es ne tik sen esmu beidzis Latvijas Valsts Universitātes Ekonomikas fakultāti, un man ir ļoti daudz izaicinājumu dzīvē."

Vaicāts par tuvākās nākotnes profesionālajiem izaicinājumiem, tostarp plāniem kandidēt nākamgad gaidāmajās Ventspils pilsētas domes vēlēšanās, Lembergs norādīja, ka par deputātu kandidātu sarakstu lems partijas "Latvijai un Ventspilij" kopsapulce, kas, visticamāk, notiks nākamā gada martā. Katrs potenciālais pretendents, tostarp arī Lembergs, tikšot analizēts, ņemot vērā arī iedzīvotāju novērtējumu.

"Ja sapulce lems, ka mani var iekļaut sarakstā, tad es no tādas iespējas neatteikšos, jo vairāk tāpēc, ka tagad atkal ir jauni izaicinājumi, jauni [konkurentu] uzvārdi - viens par otru skanīgāki. Milzīgas summas atvēlētas, lai mani personīgi nogremdētu, tā kā šobrīd man teikt "nē" [kandidēšanai] - tas nozīmētu, ka es esmu nobijies," norādīja Lembergs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)