Banner 980x90

Lembergs sola Ventspilī novērst neērtības, ar kādām jāsaskaras mazuļu vecākiem

Ventspils24.lv
Ventspils24.lv
Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") sola Ventspilī novērst neērtības, ar kādām jāsaskaras mazuļu vecākiem. Lembergs, kurš šī gada februārī trešo reizi kļuva par tēvu, pēdējā laikā vairākas šādas neērtības pilsētā esot pamanījis un šodien savā iknedēļas preses konferencē aicināja par tādām ziņot arī citu mazuļu vecākus.

"Man ir doma, ko es izteikšu saviem kolēģiem, veidot tādu kustību vai filozofiju, ka Ventspils ir bēbim draudzīga pilsēta," atklāja Lembergs. "Pirmais darbs, kas jāizdara, - [nepieciešams] veikt pārbaudi pilsētā un identificēt vietas, kas ir bēbjiem un viņu vecākiem nedraudzīgas."

Iedzīvotāji, kuriem pašiem nav mazu bērnu, bieži vien šīs problēmas pat nepamana un nepievērš tām uzmanību, atzina Lembergs, kurš pēdējā laikā pats esot saskāries ar šādām šķietami sīkām neērtībām. Piemēram, Ventspils bērnu pilsētiņā, garām ejot un nepaskatoties ar mazuļa vecāku acīm, viss it kā šķiet kārtībā, bet neērtības atklājušās telpā, kas paredzēta mazuļa pārtīšanai - temperatūra telpā šķitusi nepiemērota mazuļa pārtīšanai un nav bijis pieejams vienreiz lietojamais paladziņš, tāpat Lemberga uzmanību piesaistījusi apkopējas birste telpas stūrī, kurai šajā telpā tomēr nevajadzētu atrasties. "Tagad šie trūkumi jau ir novērsti. Es vērsu uzmanību, ka vienmēr visa sāls ir detaļās," norādīja Ventspils mērs.

Tāpat Lembergs esot saskāries ar problēmu, stumjot bērna ratiņus, lai no autostāvvietas nokļūtu slēgtajā ūdens atrakciju parkā no autoostas puses. "Tur pēkšņi celiņš beidzas ar diviem pakāpieniem. Protams, to var apbraukt pa zālāju, ko es arī izdarīju, bet tas neder. Jābrauc ir pa celiņu, nevis pa zālāju. Tur daudz cilvēku ir staigājuši, bet tie, kam bijusi šāda problēma, neko nav teikuši, savukārt visiem pārējiem ir vienalga, vai tur ir tie pakāpieni vai nav, jo viņi jau pāri tiek," norādīja Lembergs. Līdzīga problēma pakāpienu dēļ esot arī pašā ūdens piedzīvojumu parkā.

"Tas viss risināms un nemaksā lielu naudu, bet tam ir jāpievērš uzmanība," norādīja pilsētas mērs. Viņš aicināja iedzīvotājus pašvaldības portālā vai portālā "Ventasbalss.lv" aktīvi ziņot pašvaldībai par jebkuru neērtību un jebkuru vietu, kas šķiet nedraudzīga mazuļiem un viņu vecākiem. "Mēs centīsimies šos sīkumus, kas parasti tiešām ir sīkumi, likvidēt," rezumēja Lembergs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)