Banner 980x90

Lembergs: Ventspilī ienācis pirmais Ķīnas investors apstrādes rūpniecībā

Ventspils, 26.maijs, LETA. Apkures un dzesēšanas iekārtu ražotnes AS "Wasserkabel Baltic" atklāšana Ventspilī ir zīmīga ar to, ka Ventspilī ienācis pirmais Ķīnas investors apstrādes rūpniecībā, šodien preses konferencē atzina Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

"Divi investori – viens no Vācijas un viens no Ķīnas – ir investējuši Ventspilī, jaunajā ražotnē "Wasserkabel Baltic", kur ar inovatīvu tehnoloģiju ražos gan dzesēšanas, gan sildīšanas sistēmas, izmantojot kapilāru metodi," informēja Lembergs.

Lai gan pagaidām ražotne nav liela un sākotnēji strādās vienā maiņā, nodarbinot no 15 līdz 20 cilvēkiem, tomēr investoriem esot tālejošāki plāni. "Viņu pieeja ir tāda, ka viņi nopelnīs naudu un tad turpinās investēt, palielinot jaudas un ieviešot vairāku maiņu darbu," piebilda Lembergs.

"Zīmīgi, ka tas ir pirmais investors no Ķīnas Tautas Republikas, kurš ir līdzīpašnieks apstrādājošās rūpniecības ražotnē Ventspilī. Mēs esam ilgi pie tā strādājuši, lai Ķīnas Tautas Republikas karogs būtu Ventspilī, un tas ir vainagojies ar panākumu," atzina Lembergs. "Šis fakts pilnā mērā apstiprina titulu, ko Ventspilij pagājušā gadā piešķīra Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija kopā ar nevalstiskajām organizācijām, ka Ventspils ir draudzīgākā pašvaldība investoriem."

Jaunās ražotnes atklāšanā Ventspilī šodien piedalījās AS "Wasserkabel Baltic" akcionārs Ksjanjuns He no Ķīnas un uzņēmuma valdes loceklis Hanss Eberhards Šmits no Vācijas.

"Wasserkabel Baltic" Ventspils Augsto tehnoloģiju parka (VATP) teritorijā ražos inovatīvas un energoefektīvas ūdens kapilāru plašu apkures un dzesēšanas sistēmas, kā arī iekšdarbiem paredzētas polipropilēna caurules. Ventspilī tiks ražotas un montētas ūdens kapilāru cauruļu plates no polipropilēna granulāta.

Uzņēmums no Ventspils brīvostas pārvaldes ražotnei nomā telpas Tehnoloģiju centra ēkā, kas atrodas VATP teriotrijā.

AS "Wasserkabel Baltic" dibināta Ventspilī 2014.gada decembrī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 35 000 eiro. 2016.gadā uzņēmuma apgrozījums veidoja 26 875 eiro, bet zaudējumi bija 64 591 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums valdes loceklis ir Vācijas pilsonis Hanss Eberhards Šmits, bet padomē darbojas Uldis Semeiks, Ieva Azanda un Jānis Komisars.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)