Banner 980x90

LIAA Ventspils biznesa inkubatoru vadīs Guntis Čoders

Ventspils, 15.maijs, LETA. Par Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Ventspils biznesa inkubatora vadītāju kļuvis Guntis Čoders, aģentūru LETA informēja LIAA.

Čoderam ir bakalaura grāds uzņēmējdarbības vadībā, 10 gadu pieredze pārdošanā un septiņu gadu pieredze informācijas tehnoloģiju (IT) nozarē, darbā ar jaunuzņēmumiem.

Viņš piedalījies daudzu IT projektu izveidē gan kā komandas biedrs, gan vadītājs un idejas autors. Čoders bija viens no pirmajiem Latvijā, kurš uzņēmumā "Farcore" darbojies ar papildinošās realitātes aplikācijām, tāpat viņš vadījis viedo ielu apgaismojuma risinājuma jaunuzņēmumu "Citintelly", ASV bāzētam uzņēmumam "Infotelis" izstrādājis VoIP zvanu mobilo aplikāciju, bijis veiksmīgas pūļa finansējuma kampaņas komandas dalībnieks, kā arī pasniedzis lekcijas par IT tehnoloģijām Latvijas uzņēmumiem.

Par savu pieredzes bagātāko projektu Ventspils biznesa inkubatora vadītājs uzskata "Walmoo", kas ir digitāls risinājums ērtai klientu lojalitātes programmu un mārketinga kampaņu realizācijai.

Čoders iekļauts "Forbes Latvija" topā "30 zem 30" laureātu sarakstā. Kā vienu no savām priekšrocībām LIAA Ventspils biznesa inkubatora vadītājs uzskata lielo personīgo pieredzi projektu uzsākšanā un realizācijā. "Ticu, ka esmu spējīgs sniegt būtisku pievienoto vērtību, iedrošinot jaunos ideju autorus attīstīt savas idejas, palīdzot jaunajiem uzņēmumiem precīzi definēt savu produktu, potenciālo tirgu, piemērotākos klientus, izvirzīt prioritātes un atbilstošus uzdevumus, kā arī rast atbildes uz citiem svarīgiem jautājumiem projektu agrīnā stadijā," pastāstīja Čoders.

LIAA Ventspils Biznesa inkubators atrodas Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā.

LIAA 2016.gada septembrī izveidoja 15 biznesa inkubatorus - LIAA reģionālās filiāles visā Latvijā: Rīgā, Jūrmalā, Liepājā, Ventspilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Valmierā, Rēzeknē, Daugavpilī, Kuldīgā, Talsos, Bauskā, Siguldā, Ogrē un Madonā.

Inkubatoru mērķis ir atbalstīt jaunu, dzīvotspējīgu un konkurētspējīgu komersantu izveidi un attīstību, nodrošināt fiziskas personas un komersantus ar uzņēmējdarbības sākšanai un pilnveidei nepieciešamo vidi, konsultācijām, apmācībām un pasākumiem par vispārīgiem uzņēmējdarbības jautājumiem, mentoru atbalstu un grantu līdzfinansējumu.

Inkubatorā uzņēmumi var saņemt nepieciešamo atbalstu un pakalpojumus uzņēmējdarbības attīstībai. Visiem pakalpojumiem tiks piemērots 50% līdzfinansējums, proti, uzņēmumam no pakalpojuma kopējās vērtības vajadzēs segt tikai 50%, un inkubators attiecīgi segs otru pakalpojuma vērtības daļu.

Jaunajā inkubatoru programmā ir pieejama arī tā sauktā pirmsinkubācija, kur uzņēmēji var testēt savas biznesa idejas un saņemt konsultācijas. Katrā biznesa inkubatorā ir izveidota koprades telpa, kur gan pirmsinkubācijas procesā, gan arī pēc uzņemšanas inkubatorā var strādāt, tikties ar klientiem un veidot īpašu vidi pieredzes apmaiņai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)