Banner 980x90

Lietus dēļ Kurzemes reģiona upēs paaugstināsies ūdens līmenis

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Lietus dēļ daļā Latvijas upju tiek prognozēta ūdens līmeņa paaugstināšanās, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Hidrologi prognozē, ka Salacā pie Lagastes maksimālais ūdens līmenis virs novērojumu stacijas nulles atzīmes būs robežās no 0,6 metriem līdz 1,1 metram, bet Gaujā pie Siguldas - no 0,5 metriem līdz 1 metram. Savukārt Gaujas pietekās ūdens līmeņa paaugstināšanās gaidāma par 30 līdz 50 centimetriem.

Nokrišņu dēļ turpmākajās dienās ūdens līmenis paaugstināsies arī Zemgales upēs. Piemēram, Lielupē pie Mežotnes maksimālais ūdens līmenis būs robežās no 1,50 metriem līdz 1,7 metriem virs novērojumu stacijas nulles atzīmes, tikmēr Lielupes pietekās līmenis paaugstināsies par 50 līdz 80 centimetriem.

Ventā pie Kuldīgas līmenis paaugstināsies robežās no 0,8 metriem līdz 1,4 metriem virs novērojumu stacijas nulles atzīmes. Ventas pietekās un Baltijas jūras piekrastes mazajās upēs prognozēts, ka ūdens līmenis paaugstināsies par 40 līdz 70 centimetriem, savukārt Bārtā pie Dūkupjiem maksimālais ūdens līmenis iespējams robežās no 1,6 metriem līdz 2,7 metriem virs stacijas nulles atzīmes.

Nedaudz mazāka ūdens līmeņa paaugstināšanās tiek prognozēta Latgales upēs. Būtiskāka ūdens līmeņa paaugstināšanās gaidāma Daugavas lejteces pietekās - Lielajā un Mazajā Juglā, Ogrē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)