Banner 980x90

Livonijas ordeņa pilī atskaņos Uģa Prauliņa rokoperu "Odi et Amo"

Sestdien, 27.oktobrī, plkst.17.00 Ventspils muzejā Livonijas ordeņa pilī koris "Kaiva", "Svētdienas kvartets", Rolands Stepanovs, Ludmila Kamiševa un diriģente Ginta Rūse atskaņos komponista Uģa Prauliņa viduslaiku rokoperu "Odi et Amo" (1999), portālam Ventspils24.lv pavēstīja Ventspils muzeja pārstāvis.

Par Uģa Prauliņa skaņdarbu "Odi et Amo" jeb latviskojot - "Es mīlu un nīstu" kāds sajūsmināts youtube lietotājs atsaucas, ka tas ir lielisks un arī pats komponists ir lielisks. Komponistam Uģim Prauliņam, kurš vasarā viesojās Ventspilī ar sadarbības projektu - folk-baroka muzikālā teātra skatuves opusu "Opera Ficta" un vasaras beigās kā pirmais latviešu komponists saņēma prestižo ECHO balvu par kompozīciju "Lakstīgala", ir raksturīgs mērķtiecīgs mūzikas stilu sajaukums. Arī 1999.gadā radīto skaņdarbu "Odi et Amo" mūzikas vērtētāji dēvē par viduslaiku rokoperu. Savukārt koris "Kaiva", izvēloties koncertprogrammai latīniskos dziedājumus, ir bijis gana drosmīgs un piesaistījis atskaņojumā ne tikai stīgu kvartetu ("Svētdienas kvartets"), bet arī sitamos instrumentus (Rolands Stepanovs).

Ventspils Kultūras centra jauktais koris "Kaiva" joprojām ir jauneklīgs, lai arī pirms diviem gadiem godam nosvinēja savas pastāvēšanas laimīgo pusgadsimtu un sestdien aicina visus interesentus novērtēt kā viņu jaunais muzikālais eksperiments skanēs īstos un Ventspilī vienīgajos viduslaiku mūros- Livonijas ordeņa pilī.

Ieeja - Ls 1.50; Ls 0,75.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)