Banner 980x90

LIZDA: Ar skolu tīkla sakārtošanu vien nebūs iespējams rast līdzekļus plānotajai pedagogu algu palielināšanai

Rīga, 15.janv., LETA. Ar skolu tīkla sakārtošanu vien nebūs iespējams rast līdzekļus plānotajai pedagogu algu palielināšanai, šorīt Latvijas Radio uzsvēra Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) vadītāja Inga Vanaga.

Vanaga vērtēja, ka pedagogu algu palielināšanas grafika apstiprināšana valdībā ir solis uz priekšu, lai arī tajā ir virkne atrunu, lai to vispār varētu ieviest, turklāt pati Izglītības un zinātnes ministrija ir atzinusi, ka finanšu avoti ir nepietiekami.

LIZDA pārstāve atzina, ka skolu optimizācija būs smaga, jo skolas, īpaši laukos, pilda ne tikai izglītības, bet arī sociālo funkciju. Vanaga uzskata, ka vispirms reorganizācija jāveic vidusskolu posmā, un tikai pēc rezultātu analīzes var ķerties pie nākamajiem izglītības posmiem.

Arodbiedrības vadītāja atgādināja, ka līdz 1.martam pašvaldībām ir jāpaziņo, vai tās spers kādus soļus skolu tīkla optimizācijā, bet līdz 15.aprīlim ministrijai jāsagatavo pirmo ziņojumu, kādas ir iespējas īstenot skolotāju algu paaugstināšanas grafiku. LIZDA nav skaidrs, kas notiks, ja viena pašvaldība optimizēs skolu tīklu, bet cita - nē, proti, vai šādā gadījumā pirmajā pašvaldībā skolotāju algas būs lielākas nekā otrajā.

Jautāta, vai gadījumā, ja grafiku neīstenos, varētu sekot kādi skolotāji protesti, Vanaga tieši neatbildēja, vien vairākkārt uzsverot, ka LIZDA sekos, lai grafiks tiktu īstenots un budžetā papildus ienākošā nauda tiktu novirzīta skolotājiem. Pedagogu jau tagad trūkst, bet tuvāko piecu līdz septiņu gadu laikā situācija var kļūt dramatiska, piebilda Vanaga.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)