Banner 980x90

Magnētiskās rezonanses izmeklējumus Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pacienti gaida pusgadu

Rīga, 20.nov., LETA. Rinda uz magnētiskās rezonanses izmeklējumiem Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā, kas ir viens no pieprasītākajiem diagnostikas nozarē, ir apmēram seši mēneši, aģentūra LETA uzzināja ārstniecības iestādē.

Slimnīcā norisinājusies Informācija diena, kurā pacientiem skaidrots, ka gaidīšanas laiku ietekmē speciālista pieņemšanas laiks, pieprasījums, iekārtu nodrošinājums, kā arī speciālistu skaits. Tāpat nozīmīgs faktors, kas ietekmē rindu, ir telpu noslogojums, jo vienā telpā dažādos laikos pieņem dažāda profila speciālisti.

Pašlaik viena no pieprasītākām konsultācijām Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā ir oftalmologa jeb acu ārstu konsultācija, un gaidīšanas laiks ir vidēji četri mēneši. Ar oktobri Kurzemes acu centrā ir piesaistīti divi jauni oftalmologi, pie kuriem pacienti var tikt mēneša laikā, un līdz ar jaunu oftalmologu piesaisti ir mazinājies gaidīšanas laiks uz valsts apmaksātiem oftalmoloģijas pakalpojumiem.

Diagnostiskas nozarē viens no pieprasītākajiem pakalpojumiem ir magnētiskās rezonanses izmeklējumi, kuru gaidīšanas laiks pašlaik ir seši mēneši. Pašlaik 825 pacienti ārstniecības iestādē ir pierakstījušies rindā valsts apmaksāta pakalpojuma saņemšanai. Slimnīcā novērots, ka, salīdzinot datus pa gadiem, veikto izmeklējumu skaits palielinās, bet gaidīšanas rinda paliek nemainīga, jo paralēli pieaug arī pieprasījums.

Slimnīcā informēja arī, ka bez gaidīšanas pieejamas otolaringologu konsultācijas, mamogrāfijas un rentgena izmeklējumi, kā arī citi pakalpojumi.

SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" ir piecu Kurzemes pašvaldību kapitālsabiedrība. Tās apgrozījums pērn bijis teju 11 miljoni eiro, bet peļņa sasniegusi 734 954 eiro, liecina "Firmas.lv" dati.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)