Banner 980x90

Maksims Uvarenko: divi mači pagāja brīnišķīgā atmosfērā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
FK "Ventspils" futbolisti turpina gatavošanos kārtējam Latvijas čempionāta mačam. Neskatoties uz pauzi, sakarā ar Latvijas izlases draudzības spēlēm, dzelten-zilie atpūtu kā reiz nezin. Savādāk arī nevar: pirmā uzvara sezonā prasa maksimālu koncentrāciju un gatavību. Pēc diviem emocionāliem marta neizšķirtiem "Ventspilī" visi brīnišķīgi saprot, ka laiks uzvarēt!

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja kluba pārstāvis, kopējo kaujiniecisko noskaņojumu pauda "Ventspils" kapteinis Maksims Uvarenko. Kuram, ja ne kapteinim dot atbildi, vēl jo vairāk, ka, kā reiz pašam Maksam startā pakļāvās vēsturiska kluba robeža.

Maksim, īstais laiks apspriest jaunās sezonas atklāšanu, un acīmredzami, ka to vislabāk darīt ar kapteini. Bet sāksim ar citu. Gribu tevi apsveikt ar vienu zīmīgu individuālu notikumu...

Ar kādu tad?! Maldos minējumos. (Smaida).

Jau mačā pret "Rigu" tu apsteidzi Denisu Romanovu spēļu skaita ziņā "Ventspilī" Latvijas čempionātā un ierindojies kopējā otrajā vietā starp vārtsargiem visa kluba vēsturē. Tas tev ir atklājums?

Protams, nebija ne jausmas par to! Neapšaubāmi, ļoti patīkams notikums. Vienmēr lieliski atstāt nopietnas pēdas kluba vēsturē, vēl jo vairāk no dzimtās pilsētas.

Apsteidz tagad tevi tikai Andris Vaņins. Līdz viņam... 101 mačs! Ir iespēja, ka noķersi?

Viss ir iespējams. Ja viss ies pēc plāna, ja izdosies izvairīties no traumām, tad iespēja tiešām būs. Galvenais, lai mums čempionātā negadītos neparedzamas pārmaiņas, lai, pieļausim, dalībnieku skaits pēkšņi nesamazinātos līdz četriem. (Smaida).

Tev izdevās vēl Vaņinu sastapt komandā...

Pavisam nedaudz, kad Pols Ašvorts, mani, 15 gadīgu, uzaicināja trenēties ar galveno komandu. Bet zināju Andri arī pirms tam, un viņš bija mans mīļākais "Ventspils" futbolists. Vēl 1998. gadā, kad Andris tikko atnāca uz komandu, man viņš ļoti patikās, bija prieks padot viņam bumbas un vērot viņu treniņos un mačos. Un pat trenēties kopā! Brīnišķīgi atceros, man 11 gadu, Andris un Viktors Lukaševičs nāca pie mums, bērniem, uz treniņiem, mācīja, deva padomus - man pat tāds foto ir! Mums bija ļoti interesanti, kā, tāpat, ceru, tagad interesanti ir zēniem no FKV "Akadēmijas", kad mēs atnākam pie viņiem ciemos. Vispār, ar Andri pazīstams esmu sen, un kad izdodas satikties, vienmēr interesanti ar viņu apspriesties.

Brīnišķīgi zināmi tev arī citi vārtsargi, kuri dažādos laikos spēlējuši "Ventspilī". Var tieši Vaņinu nosaukt par labāko vārtsargu mūsu kluba vēsturē?

Jā, neapšaubāmi. Un nedomāju, ka kāds sāks šo spriedumu apstrīdēt.

Vēstures lappusi laiks pāršķirt. Atgriezīsimies tagadnē. Divas spēles pagājušas, un, nešaubos, tev pavisam nav pie dvēseles, ka "Ventspils" tajās ielaidusi trīs vārtus...

Saprotams. Tie mūsu plānos tiešām nebija paredzēti! Tas sarūgtināja, kā sarūgtināja arī tas, ka "Ventspils" tā arī nespēja uzvarēt, kaut gan, pēc manām domām, bija pelnījis uzvaru abās spēlēs. Bet tas ir futbols. Vēl jo vairāk startā, uz sintētikas, uz maziem laukumiem. Kaut arī tikai ar to, protams, nevar izskaidrot punktu zaudēšanu. Tomēr, no otras puses, punktu zaudēšana, un ne tikai "Ventspilij", bet arī daudziem citiem favorītiem, ir pilnībā gaidāma.

Kurš no ielaistajiem vārtiem satrauca visvairāk?

Visi satrauc... Pētīju video, tajās epizodēs tikt galā bija grūti. Ar "Rigu" gadījās pavisam ne obligāti vārti. Bet, piemēram, kad Kļava guva savus pirmos vārtus, pietrūka veiksmes. Jā, it kā sitiens no nokautējošas pozīcijas, bet bumba palidoja garām turpat līdzās, pat pieskārās celim. Vēl mazliet - mazliet, un vārtu nebūtu... Varējām mēs visi kopā nospēlēt labāk un tad, kad "Liepāja" beigās izrāva neizšķirtu.

Divi neizšķirti pēc kārtas - pavisam ne tas, kas varētu apmierināt "Ventspili". Bet tie pie tam pavisam nav iemesls panikai.

Protams, nekādas panikas mums nav. Tās bija interesantas spēles, kurās, atkārtošos, "Ventspils" bija pelnījis uzvaru. Ar "Rigu" pietrūka aukstasinības, ar "Liepāju" - pacietības un uzmanības. Skaidrs, ka mēs ļoti gribējām uzvarēt, bet neizšķirti mūs sarūgtināja, tomēr tas pavisam nenozīmē, ka noticis kaut kas briesmīgs. Viss tikai sācies, tagad visi punktus zaudē, un izdarīt kaut kādus daudz maz nopietnus secinājumus varēs ne agrāk, kā pēc pirmā apļa.

Pret "Rigu" - zema realizācija; pret "Liepāju" - ilga spēle mazākumā. Tas ir pats redzamākais divu neizšķirtu skaidrojums?

Pēc būtības, jā. Ņemsim Kurzemes derbiju. Esmu absolūti pārliecināts, paliktu mēs 11 pret 11, lieta beigtos ar mūsu uzvaru. Pirmajā puslaikā spēle veidojās tā, ka ne tikai man, bet arī vairākumam, kas redzēja derbiju, radās iespaids, ka "Ventspils" vienkārši neatstāj "Liepājai" iespējas. Mazākumā, protams, nācās grūti, un, varbūt, kā reiz spēka arī mazliet nepietika, lai beigās izturētu.

Bet no dzelten-zilajiem pretiniekiem vislielākās raizes sagādāja Ediks Tīdenbergs. Gaidīji no viņa tik rezultatīvu sākumu?

Tas ir pārsteigums vispirms tiem, kuri skatās no malas. Man liekas, ka viss ir pietiekami likumsakarīgi, un gribas novēlēt Edikam tikai turpināt tādā pat garā. Viņa 3 vārti 2 spēlēs runā par to, ka viņš visu pareizi dara treniņos un viņam seko arī nepieciešamā veiksme. Nu un, bez visa pārējā, tagad vispār modīgi gūt vārtus jaunajiem! (Smaida). Paskatieties uz "MU".

Pirmā uzvara aprīlī atnāks obligāti?!

Protams, citu variantu nav! Kaut asinis no deguna, bet jāsāk uzvarēt.

Kādas domas nāk galvā, kad pēti tagadējo turnīra tabulu?

Tabula, pēc manām domām, vienkārši kliedz pēc tā, ka "Ventspilij" beidzot jāsāk uzvarēt! Bet vispār tā, protams, izskatās neparasti. Pēc Kurzemes derbija bija pat iemesls ironiskam jokam: jo, tikās divas komandas no tabulas lejasgala. (Smaida). Tabula teicami parāda, ka patreiz nevar kaut ko iepriekš pateikt, nereāli kaut ko uzminēt. Var notikt viss kas, pie tam jebkurā spēlē. Par to es runāju arī pirms čempionāta, un šāda prognoze piepildās.

2.aprīlī "Ventspils" uzņem negaidītu līderi, pie mums ciemos brauc Jūrmalas "Spartaks"...

Viss vienkārši: laiks uzvarēt! Uzvaras garša - svarīga lieta, pie tam "Ventspilij" būs teicams iemesls apspēlēt līderi un pietuvoties tam tabulā. Uzvarēt svarīgi arī tādēļ, ka pēc tam mūs gaida svarīgs aizraujošs mačs kausā ar "Liepāju", kuram svarīgi pieiet kaujinieciskā un pozitīvā noskaņojumā. Tomēr mēs neaizmirstam: kauss - ir kauss, bet tagad visas domas par spēli ar "Spartaku".

Kas tiešām ļoti iepriecina un paceļ noskaņojumu, tad tā ir dzīvā līdzjutēju interese par "Ventspils" spēli. Gandrīz 1000 skatītāju divos mājas mačos - ko tādu Ventspils sen nav piedzīvojis! Spēles laikā jūtams, ka līdzjutēju tribīnēs daudz?

Neapšaubāmi. Šie divi mači pagāja brīnišķīgā atmosfērā, paldies visiem, kas atnāca uz stadionu. Pat vienkārši uz aci redzams, ka līdzjutēju ir ievērojami vairāk, kā pagājušajā sezonā. Ļoti žēl, ka neizdevās visus atalgot ar uzvarām, bet kopumā, domāju, spēles līdzjutējiem patika un neļāva nevienam tajās garlaikoties. Jā, rezultāts tajās sarūgtināja, tomēr "Ventspils" futbols, esmu pārliecināts, līdzjutējiem patika.

2.aprīlī pret līderi stadions būs komandas 12 spēlētājs?

Ļoti ceru, ka tā atkal arī būs! Nāciet uz spēli, cienījamie līdzjutēji! Mēs priecājamies par jums, bet jūsu atbalsts ļoti palīdz "Ventspilij". Uz tikšanos futbolā. Apsolu, mēs ļoti pacentīsimies jūs iepriecināt ar pirmo ilgi gaidīto uzvaru!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)