Banner 980x90

Mākslas skolas audzēkne izcīna 1.vietu starptautiskā konkursā

Ventspils Mākslas skolas audzēkņi kārtējo reizi pierāda sevi kā talantīgus un ļoti radošus jaunekļus. Šoreiz titulētu vietu izcīnījusi 2.a kursa audzēkne Kitija Kate Ulpmane, kas ieguva 1.vietu III Starptautiskajā Vizuālās mākslas konkursā "Dažāda pasaule", pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja pilsētas pašvaldības Izglītības pārvaldē.

Kitija Kate Ulpmane konkursā piedalījās vecuma grupā no 12 līdz 15 gadiem, kur iesniedza savu darbu grafikas iespied tehnikā . Izcīnītā pirmā vieta ir liels sasniegums ne vien meitenei, bet visai Ventspilij, jo konkursā kopā tika iesniegti 1156 darbi no 16 pasaules valstīm. Eksotiskākās no dalībvalstīm bija Ķīna, Indonēzija, Filipīnas, Apvienotie Arābu Emirāti un Šrilanka.

Ņemot vērā, ka Starptautiskā Vizuālās mākslas konkursa "Dažāda pasaule" tēma bija "Putnu pasaule", jaunajai māksliniecei nācās iztēloties Latviju un visu pasauli putnu acīm un veidot savu darbu atbilstoši šai tēmai. Meitenei tas izdevās lieliski un viņas darbs spēja piesaistīt neviltotu žūrijas interesi un uzmanību. Lieliskais sasniegums tiks apbalvots šo sestdien Balvu novada muzejā.

Par audzēknes augsto sasniegumu pateicību pelnījusi arī pasniedzēja Ieva Spridzāne, kura saviem skolēniem palīdz ne vien attīstīt mākslinieciskās prasmes un radošo garu, bet arī radītu ko jaunu un oriģinālu.

Jaunieši, kas mācās Ventspils Mākslas skolā, papildus tradicionālajiem izteikšanās veidiem, iemācās izpaust sevi arī ar mākslas palīdzību. Nav svarīgi, vai viņi to dara ar zīmuli, vai otu, šī ir lieliska iespēja jauniešiem izteikt savu vēstījumu pasaulei. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)