Banner 980x90

Meklē jaunu siltumtīklu būvnieku vairākās ielās Ventspilī

Rīga, 8.maijs, LETA. Pašvaldības SIA "Ventspils siltums" līdz 17.maijam izsludinājusi iepirkumu par jaunu centralizētu siltumtīklu būvniecību Vasarnīcu un Līvu ielās, kā arī par būvuzraudzības pakalpojuma nodrošināšanu, aģentūru LETA informēja uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Altenburga.

Jaunu siltumtrašu būvniecība Vasarnīcu ielā 9, 14, 20 un Līvu ielā 2 tiks veikta ar Kohēzijas fonda līdzfinansējumu, un kopējais izbūvēto siltumtīklu garums būs 562 metri. Paplašinot siltumapgādes pakalpojuma pieejamību Vasarnīcu ielas rajonā, pieslēgties centralizētajam siltumapgādes tīklam būs iespēja ne tikai Piejūras brīvdabas muzejam un "Piejūras kempingam", jo uzņēmums "Ventspils siltums" varēs piedāvāt iespēju nodrošināt ar siltumenerģiju arī pārējos tuvumā esošus objektus, tostarp dzīvojamās mājas.

"Par iespēju pieslēgties centralizētajiem siltumtīkliem īpaši vajadzētu padomāt tiem, kuri sākuši mājas remontu vai ir nepieciešamība atjaunot lokālās apkures sistēmu, kas nereti vien izmaksā līdzvērtīgi kā iekšējās centrālās apkures sistēmas izveidošana. Turklāt centralizētā siltumapgādes sistēma ir daudz ērtāka, jo nav jādomā par kurināmā iegādi un kurināšanu, lai nepārtraukti mājoklī uzturētu komfortam atbilstošu temperatūru," pauda Altenburga, uzsverot, ka "Ventspils siltums" piedāvā siltumtrasi līdz mājas ievadam izbūvēt par saviem līdzekļiem. Tas nozīmē, ka jaunajiem klientiem ir jāparūpējas tikai par apkures sistēmas ierīkošanu mājas iekšienē.

"Ventspils siltums" jaunu siltumtīklu būvniecību sāka 2018.gadā. Piesaistot Eiropas Savienības fondu finansējumu, Ventspilī līdz 2020. gadam kopumā tiks izbūvēti 11 jauni siltumtīklu posmi teju trīs kilometru garumā, kas ir gandrīz 7% no esošo siltumtrašu kopgaruma. Kopējās projekta "Centralizētu siltumtīklu būvniecība Ventspils pilsētā" izmaksas ir 1 323 926 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)