Banner 980x90

Miķeļtornī darbosies Lībiešu vasaras universitāte

Ventspils, 10.aug., LETA. No 12.augusta līdz 20.augustam Ventspils novada Miķeļtornī darbosies Lībiešu vasaras universitāte, aģentūru LETA informēja Lībiešu Kultūras centra vadītājs Valts Ernštreits.

Lībiešu vasaras skola ir intensīva augstākās izglītības programma, kuras mērķis ir nodrošināt dažādu augstskolu studentiem - galvenokārt doktorantiem un maģistrantiem – iespēju iepazīt lībiešu valodu, vēsturi un kultūru lībiešu kultūrvēsturiskajā vidē un rosināt jaunu pētnieku iesaistīšanos lībiešu mantojuma apzināšanā un izpētē.

Lībiešu vasaras universitātē piedalīsies studenti no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Čehijas, Ukrainas, ASV, Vācijas un Somijas augstskolām. Astoņu vasaras universitātes norises dienu laikā tās dalībnieki intensīvi iepazīs lībiešu valodu, vēsturi un kultūru, gūs ieskatu lībiešu folklorā un sadzīvē, mācīsies gatavot lībiešu ēdienus un dziedāt lībiešu dziesmas, apmeklēs vēsturiskos lībiešu ciemus un ar lībiešiem saistītas vietas Lībiešu krastā un Ventspilī, tiksies ar lībiešu kultūras kopējiem un paši iesaistīsies lībiešu mantojuma popularizēšanā.

Vasaras universitātes noslēgumā 18.augustā plkst.19 Ventspils Starptautiskajā rakstnieku un tulkotāju mājā notiks lībiešu dzejas vakars, kurā vasaras universitātes studenti kopā ar mūsdienu lībiešu dzejniekiem Baibu Dambergu, Valtu Ernštreitu un Ķempju Kārli lasīs lībiešu dzejnieku darbus.

Lībiešu vasaras universitātes pasniedzēju vidū būs Tartu Universitātes profesori Karls Pajusalu un Tīts Reins Vītso, lībiešu valodas pētnieki Valts Ernštreits un Mīna Norvika, kultūras un vēstures pētniece Renāte Blumberga, māksliniece un dzejniece Baiba Damberga, novadpētniece Baiba Šuvcāne u.c.

Lībiešu vasaras universitāti organizē Lībiešu Kultūras centrs un Tartu Universitāte sadarbībā ar Ventspils lībiešu apvienību "Rānda".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)