Banner 980x90

MTB sezonu atklās Ventspilī

Svētdien, 21.aprīlī, Ventspils piedzīvojumu parkā atklās Vivus.lv MTB maratonu, pilsētas informācijas portālam Ventspils24.lv pavēstīja sacensību organizators Jānis Baltaisbrencis.

Pašlaik organizatori prognozē, ka iespējami nedaudz vairāk dubļu kā tad, ja būtu agrāks pavasaris, taču lielākā trases daļa būs braucama pa sausu reljefu. Trases autors, dzimis ventspilnieks Kārlis Smilktens stāsta: "No organizatoriskā viedokļa, rīkot pirmās MTB sezonas sacensības Latvijā Kurzemē ir teicama izvēle, jo Kurzemē pavasaris iestājas visātrāk, it sevišķi piejūras pilsētās. Papildus šim aspektam, tāpat jāņem vērā, ka sezonas sākumā ir jāplāno relatīvi vieglāki posmi, lai cilvēki paspēj patrenēties un atsvaidzināt savas braukšanas prasmes. Ventspils ir ideāli piemērota īstā MTB sezonas sākšanai, tādēļ aicinu visus, kas vēl nav atklājuši piedalīšanos Vivus.lv kalnu divriteņu sacensībās, pieteikties un piedalīties!"

Tiem, kas baidās no izaicinājumiem maratona distancē, ir sagatavota alternatīva - Latvijas Valsts Meži MTB pusmaratons - tā ir atvieglota distance, kas būs pa spēkam ikvienam braucējam. Šo distanci visbiežāk izvēlas tie braucēji, kas lielāku uzsvaru liek uz MTB riteņa un trašu baudīšanu, nevis sportisko mērķu sasniegšanu.

Tāpat šajās distancēs bieži tiek līdzi ņemti bērni, kā novērojuši sacensību organizatori un šāds brauciens izvēršas par lielisku kopā laika pavadīšanu, nodarbojoties ar fiziskām aktivitātēm un esot kopā ar ģimeni, pie viena iepazīstot dažādus Latvijas novadus.

Sacensību organizatori atgādina, ka sacensību norise tiek plānota jau ierastajās un pārbaudītajās sacensību vietās:
1.posms - 21.aprīlis Ventspils Piedzīvojumu parks;
2.posms - 26.maijs Ape, Apes mototrase;
3.posms - 30.jūnijs Talsi, Kamparkalns;
4.posms - 28.jūlijs Smiltene, Tepera autotrase;
5.posms - 11.augusts Cēsis, Pilsētas stadions;
6.posms - 31.augusts Baldone, Riekstukalns - noslēgums un apbalvošanas ceremonija.

Pirmais posms ir kā "iesildošais" posms pārējiem sacensību seriālu posmiem, jo nav tik tehniski sarežģīts, taču ir pietiekamu izturību prasošs, ja dabā ir vēlīns pavasaris un pļavas ir mitras. Par atalgojumu dalībnieku pūlēm būs pavasara baudīšana un braukšana ar skatu uz jūru, kas ir retums vēl kādā citā MTB maratonā.

Arī šogad katrs dalībnieks var izvēlēties sev pieņemamāko sacensību distanci:
 * Vivus.lv MTB Maratons (50 līdz 60 km);
* Latvijas Valsts Meži MTB Pusmaratons (25 līdz 30 km);
* Superior bērnu velobrauciens (200 līdz 1000 m).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)