Banner 980x90

Mucenieku plāno virzīt Ventspils novada domes priekšsēdētāja amatā

Ventspils novada domes priekšsēdētāja amatam plānots virzīt tagadējo pašvaldības vadītāju Aivaru Mucenieku, kura pārstāvētais Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksts pārliecinoši uzvarējis Ventspils novada domes vēlēšanās, iegūstot deviņas no kopumā 15 deputātu vietām.

Kā aģentūrai LETA atklāja Mucenieks, ZZS pirmkārt plāno sadarboties ar vēlēšanās otru lielāko balsu skaitu ieguvušo "Vienotību", taču koalīcijas līgumu nav plānots slēgt. Informāciju par to, kas tiks virzīti domes priekšsēdētāja vietnieku amatiem, Mucenieks pagaidām neizpauda.

Pirmā jaunievēlētās Ventspils novada domes sēde notiks 19.jūnijā plkst.11.

Kā ziņots, Ventspils novadā vairāk nekā puse jeb 54,5% vēlētāju nobalsojuši par pašreizējā novada mēra Mucenieka pārstāvēto ZZS, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie vēlēšanu rezultāti. Mucenieks saņēmis visvairāk - 624 - plusiņus.

Par "Vienotību" balsojuši 24,74% novadnieku, bet nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK saņēmusi 12,52% balsu.

Divas partijas nav iekļuvušas novada domē - Kristīgi demokrātiskā savienība saņēmusi 3,75% balsu, bet partija "Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām" - 3,37%.

ZZS Ventspils novada domē iegūs deviņas vietas, "Vienotība" - četras, bet nacionālā apvienība - divas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)