Banner 980x90

Nākamnedēļ Ventspilī diskutēs par lībiešu kultūrtelpu

Rīga, 25.febr., LETA. Nākamnedēļ, 7.martā, Ventspils muzejā notiks nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā iekļautā "Lībiešu kultūrtelpa" pieteikuma prezentācija un diskusija par turpmākajiem plāniem, aģentūru LETA informēja Ventspils novada domes pārstāve Marlena Zvaigzne.

Pasākumā "Lauku ceļotāja" prezidente Asnāte Ziemele runās par mazo etnisko kultūrtelpu attīstību un popularizēšanu kā tūrisma galamērķi, savukārt Lībiešu institūta vadītājs Valts Ernštreits prezentēs "Lībiešu kultūrtelpas" pieteikumu un aicinās diskutēt par turpmāk darāmo.

Ventspils novada pašvaldība ir iesaistījusies Igaunijas-Latvijas pārrobežu projektā "Mazo etnisko kultūrtelpu attīstība un popularizēšana kā tūrisma galamērķis - UNESCO tūrisms". Tā mērķis ir saglabāt, aizsargāt nozīmīgo suitu, līvu, kihnu un setu kultūrvēsturisko mantojumu, kā arī attīstīt ar to saistītos tūrisma pakalpojumus, popularizēt attiecīgos reģionus kā tūrisma galamērķus un panākt lībiešu iekļaušanu UNESCO nemateriālās kultūras mantojuma sarakstā.

Plānots, ka, realizējot projektu, tiks attīstīti jauni tūrisma produkti, akcentējot katra reģiona kultūrvēsturiskās īpatnības, īstenotas daudzveidīgas apmācību programmas vietējiem tūrisma uzņēmējiem, realizētas mārketinga aktivitātes reģionu popularizēšanai - tiks izstrādāts plašs elektroniskās un drukātās informācijas klāsts, attīstīta kulinārā mantojuma izmantošana tūrisma mērķiem utt.

Ventspils novada pašvaldības attiecināmās izmaksas projektā ir 104 828 eiro. 85% ir Eiropas Reģionālā attīstības fonda, 10% Ventspils novada pašvaldības, bet 5% valsts budžeta līdzfinansējums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)