Banner 980x90

Naudas zīmes: M. Hansens - otrais krīzes vilnis var iet secen (video)

"Paskatīsimies, vai tiešām Eiropu piemeklēs tas otrais krīzes vilnis. Mēs redzam, ka Baltijas valstu ekonomikas strauji aug, sevišķi jau Igaunijas. Es neesmu pilnīgi drošs, ka mūs tiešām gaida recesija," uzsver Rīgas Ekonomikas augstskolas Ekonomikas departamenta vadītājs Mortens Hansens.

"Ar vai bez eiro, es neredzu daudz tādu aktīvu ekonomikas soļu, kuri varētu tikt sperti, izņemot to, kā turpināt īstenot jau pastāvošās vienošanās ar Eiropas Komisiju un Starptautisko Valūtas fondu," saka M. Hansens. Viņš atzīmē, ka pārāk ievilkusies ir Grieķijas un citu valstu situācija, kas nav atrisināta.

"Politiķi nav bijuši savu uzdevumu augstumos, ir izgāzušies, nenonākot pie galīga risinājuma. Ir sekojusi viena, otra, trešā, piektā tikšanās bez galīgas skaidrības gan Grieķijas jautājumā, gan citu problēmvalstu jautājumos. Ja to var atrisināt, saglabājot finanšu sistēmas stabilitāti, tas būtu labākais variants, bet sliktākajā gadījumā būtu nekontrolēts sabrukums, kur vienas valsts sabrukums izraisa citu valstu sabrukums, sākot ar Grieķiju, un pārsviežoties uz Spāniju, Itāliju, Portugāli," tā M. Hansens.

"Attiecībā uz labāko scenāriju, tas būtu, ja mēs varam Eiropā nākamajos gados panākt, to, ka, pirmkārt, saglabājas finanšu sistēmas stabilitāte, un, to sakot, es nedomāju, ka nebūs pilnīgi nevienas finanšu institūcijas, kuras netiks restrukturizētas, bet kopumā tiek saglabāta finanšu sistēmas stabilitāte. Otrkārt, ir ļoti svarīgi, ka valstis turpina iesākto, proti, budžeti tiek tālāk sakārtoti, samazinot deficītus un līdz ar to arī parādu nastu un paralēli tiek turpinātas strukturālās reformas" norāda Somijas Bankas padomnieks Mertens Ross. 


Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)