Banner 980x90

Negaidīti viesi - ko nu? 

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Puisis, ar kuru nesen esi sākusi tikties, vai tante no piepilsētas – nav svarīgi, kas tevi negaidīti pārsteidz ar ierašanos ciemos, negribas taču krist kaunā un parādīt nesaklāto gultu vai izrādīties neviesmīlīgai, jo nav cienasta, ko likt galdā. Kā uzņemt negaidītus viesus?

Turi māju kārtībā. Nav runas par perfektu tīrību, bet elementāru kārtību mājās. Neizmētā lietas, slauki grīdu ik pārdienas un nepiekrauj izlietni ar netīriem traukiem. Ja to ievērosi, tavas mājas vienmēr būs gatavas viesu uzņemšanai. Ja tomēr saņem zvanu par viesa drīzu ierašanos pavisam nepiemērotā brīdī, visu, ko nav laiks nolikt vietā, saliec guļamistabā, uz balkona, saimniecības telpā, kaut vai skapī – jebkur, kur iespējams aizvērt durvis un noslēpt to, kas jānoslēpj. Neizvēlies šādam mērķi tualeti vai vannas istabu – tās ir telpas, kuras var nākties izmantot gan tev, gan viesim pat īsas ciemošanās laikā.

Tavs apģērbs un izskats. Neviens negaida, lai tu vienatnē savā brīvdienā dreifētu pa dzīvojamo istabu vakarkleitā vai biroja kostīmiņā, tomēr pašai būs patīkami, ja izskatīsies labi arī brīvajā laikā un savā guļamistabā. Arī tad, ja nevienu negaidi, staigā pa mājām sakopusies. Tīrās mājas drēbes, izmazgātiem un saķemmētiem matiem un nenolupušu nagu laku. Ja dari kādus mājas darbus, kuru laikā vari sasmērēties, protams, vari vilkt arī ne svaigākās mājas drēbes, bet vienmēr turi atvilktnē kādu ģērbšanai gatavu komplektu "ja nu kas" gadījumiem. Neuzposies, bet ģērbies pieklājīgi, ja uzzini, ka viesis jau "ar vienu kāju" pie tevis. 

Cienasts. Ja dzīvo viena, protams, tev nebūs ne katls tikko vārītas zupas, ne torte ledusskapī (ja vien tā nav palikusi pār no aizvakardienas viesībām), taču ciemiņus pacienāt ir pieklājīgi. Ja viesis ierodas pusdienu laikā vai uzreiz pēc darba un zini, ka viņš būs izsalcis, cienā ar to, ko pati ēd – vienalga, vai tā ir saldēta pica no veikala vai uz ātru rokas uzceptas olas. Pārējiem gadījumiem turi mājās kādus cepumus, kas var stāvēt ilgi, vai saldējumu saldētavā – tas var izpalīdzēt šķietamās bezizejas situācijās. Ja laika ir mazliet vairāk, vari cepeškrāsnī pagatavot kādu gardumu no saldētās mīklas – reizēm sanāk pat vairāk nekā garšīgi! Jācer, ka gaidāmais ciemiņš būs gana pieklājīgs un pratīsies neierasties tukšām rokām – šo cienastu arī liec galdā, tā teikt, "uzkodas no tevis, kafija vai vīns no manis".

Izklaides iespējas. Protams, vakara scenārijs nav nepieciešams un visdrīzāk, ka laiku vadīsiet saviesīgās sarunās, tomēr, ja ciemiņš svešāks, sarunu temati var apsīkt. Paturi prātā interesantus TV kanālus, vienkāršas galda spēles vai bilžu albumu pāršķirstīšanu.

Ņem vērā! Ja esi aizņemta, sliktā omā vai vienkārši nevēlies ciemiņus savās mājās, tev ir tiesības negaidītajam viesim atteikt ciemošanos. Tavas mājas, tava izvēle! Tiesa gan, nebūs pieklājīgi neieaicināt pat uz tēju, ja viesis zvanīs uzreiz pie durvīm, nevis par vizīti brīdinās ar telefona zvanu. 

Raksts tapis sadarbībā ar "Espati.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)