Banner 980x90

Nikolaja diena Ventspils mzuejā

Ventspils muzejā Livonijas ordeņa pilī sestdien, 8.decembrī, no plkst.12.00 līdz 15.00 notiks Ziemassvētku ieskaņas notikums - Nikolaja diena, pilsētas informācijas portālam Ventspils24.lv pavēstīja Ventspils muzeja pārstāvis.

Pasākumā tiek gaidīti lieli un mazi rūķi, lai kopā ar pils rūķiem darinātu svētku dāvaniņas saviem mīļajiem un iepriecinātu sevi ar horeogrāfijas ansambļa "Konfetti" jaunākajām dejām un Ventspils Mūzikas skolas audzēkņu sagatavotu koncertprogrammu.

Visas pilsētas, kurās ir Nikolaja iela vai baznīca, būtu pieskaitāmas Ziemassvētku vecīša dzimtenei, jo Sv.Nikolajs un viņa slepenā labdarība bija vēlākā salavecīša rašanās pamats. Tātad Ventspili pavisam noteikti var uzskatīt par Santa Klausa dzimto pusi, jo mums ir veselas divas Nikolajam par godu nosauktas baznīcas un iela.

Sestdien, 8.decembrī, no plkst.12.00 Livonijas ordeņa pilī būs deviņas iespējas darināt mazas veltes un desmitā iespēja būs apēst pavardā cepto ābolu. Par to, lai lielie un mazie rūķi neapmaldītos pils darbnīcās, gādās Pils Rūķis Uldis un citi muzeja rūķi. Horeogrāfijas ansamblis "Konfetti" plkst.13.00 sagatavojis jaunu svētku deju programmu, kurā iekļauta gan feju deja no P.Čaikovska baleta "Riekstkodis", gan tiroliešu tautas dejas. Savukārt Ventspils Mūzikas skolas audzēkņu koncertā plkst.14.30 skanēs vairākas populāras P.Čaikovska kompozīcijas un mūsdienīgas melodijas flautu ansambļa un jauno pianistu izpildījumā.

Ieeja – Ls 0,75; Ls 1,50; Ls 2,50 – ģimenes biļete.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)