Banner 980x90

No AM un IeM budžeta Ventspils lidostai piešķirs 90 000 eiro

Rīga, 5.nov., LETA. Lai nodrošinātu armijas un robežsardzes helikopteru iespējas glābt nelaimē nokļuvušus cilvēkus valdība šodien atbalstīja kopumā 90 000 eiro piešķiršanu Ventspils lidostai.

Finansējums 2019., 2020. un 2021.gadā tiks pārskaitīts no Aizsardzības ministrijas (AM) un Iekšlietu ministrijas (IeM) budžetiem. Katru gadu tiks atvēlēti 30 000 eiro.

AM norāda, ka lidostas lidlauks pilda būtisku lomu tādu sabiedriski svarīgu funkciju nodrošināšanai kā meklēšana un glābšana, civilmilitārās sadarbības atbalsta sniegšana un citu sabiedriski svarīgu funkciju, kas aptver jūras akvatorijas apsekošanu, medicīniska nolūka gaisa pārvadājumus, aviācijas palīdzības sniegšanu iedzīvotājiem stihisku nelaimju seku likvidēšanā.

Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) ir būtiski izmantot lidostu kā rezerves aviācijas atbalsta punktu, jo tādā veidā tiek ievērojami samazināts NBS personāla ierašanās laiks, veicot cilvēku meklēšanas un glābšanas darbus jūrā Latvijas rietumu piekrastē. Tāpat lidosta ir aprīkota ar degvielas uzpildes ierīcēm, kas ļauj palielināt laiku, kuru NBS aviācijas tehnika spēj pavadīt tiešajos meklēšanas un glābšanas darbos. Papildu tam NBS tiek nodrošināta iespēja lidostā veikt arī pilotu apmācības lidojumus.

Valsts robežsardzei (VRS) ir būtiski arī turpmāk izmantot lidostu kā aviācijas atbalsta punktu, jo lidostā ir izbūvēta VRS aviācijas atbalsta punkta ēka ar gaisa kuģa angāru. Turklāt, VRS gaisa kuģu lidojumu organizācija no lidostas ir lietderīga, ņemot vērā, ka ir iespēja ātri ierasties nepieciešamajā Baltijas jūras vai Kurzemes reģiona rajonā un ilgāk veikt cilvēku meklēšanas un glābšanas darbus vai Latvijas Republikas jūras robežas uzraudzību.

Bez tam, lidosta kopīgi ar sadarbības partneri nodrošina degvielas uzpildi VRS gaisa kuģiem, nodrošina gaisa kuģu manevrēšanas ceļa uzturēšanu jebkurā gadalaikā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)