Banner 980x90

Noslēdzies jauniešu konkurss "Mums pieder debesis"

Līdz ar vasaras sākumu 1.jūnijā tika paziņoti konkursa "Mums pieder debesis" uzvarētāji. Lai gan bija zināms interneta balsojums, uzvarētājs tika noskaidrots vien sestdien, jo pusi no vērtējuma noteica žūrija, pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja pašvaldībā.

Konkursa dalībnieki tika sadalīti divās kategorijās, puišos un meitenēs. Pirmās trīs vietas puišu konkurencē sadalīja: 1.vieta – Rinalds Bērziņš(Gulbenes novada Valsts ģimnāzija); 2.vieta – Ralfs Krists Virkstenis (Saldus 1.vidusskola); 3.vieta – Jānis Šolks (Ogres Valsts ģimnāzija). Savukārt meiteņu konkurencē vietu iedalījums bija sekojošs: 1.vieta – Paula Bloma (Rīgas Celtniecības koledžas vidusskola); 2.vieta – Eva Aleksandra Šulte (Rīgas Pārtikas ražotāju vidusskola); 3.vieta – Marita Sanžarevska (Rīgas Kultūras vidusskola).

Galeno balvu, kas ir iespēja no 20. līdz 26.jūlijam piedalīties starptautiskajā "SPACE CAMP" ASV Kosmosa un raķešu centrā, Alabamā, ieguva abas pirmās vietas. Konkurss noris jau 4.gadu un jaunieši atzinīgi novērtējuši galveno balvu. Arī šogad savu pieredzi ASV izklāstīja pērnā gada uzvarētāja Annija Korpa, kas stāstīja, ka ASV jauniešiem bija iespēja palaist pašiem savu raķetes modeli, piedalīties kosmosa kuģa palaišanas imitācijā, kā arī iziet kosmonautiem paredzētus treniņus.

Konkursā visplašāk pārstāvēts bija Vidzemes reģions, taču arī no Kurzemes un Ventspils bija pieteikušies vairāki dalībnieki. Balvu no Kurzemes Democentra par aktīvāko dalībskolu saņēma Ventspils 5.vidusskola. Savukārt augstāko vietu no ventspilniekiem ieguva 1.ģimnāzijas skolniece Līva Kukle.

Ventspils 5.vidusskolas fizikas skolotāja Dace Feldmane atzīst, ka šogad konkurss skolēniem bija tikai treniņš, lai pēc gada varētu uzrādīt labākus rezultātus. "Prieks par audzēkņu iniciatīvu un dalību konkursā. Jauniešu ieinteresētība parāda, ka astronomija Latvijā kļūst arvien populārāka, ceru, ka aktīvs darbs un dalība šādos konkursos palīdzēs izveidot astronomijas pulciņu 5.vidusskolā," izsakās skolotāja Feldmane.

Ar katru nākamo gadu konkursa dalībnieku darbi mazliet mainās, taču doma paliek konstanta. Konkurss ir domāts, lai veicinātu skolēnus, kā savu nākotnes lielāko perspektīvu, izvēlēties mācīties tieši eksaktās un dabaszinības, kas būs vajadzīgas ne vien pašiem jauniešiem, bet arī Latvijai kopumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)