Banner 980x90

Noslēgusies pieteikšanās ZZ Čempionātam 2013

Ar rekordaugstu aktivitāti ir noslēgusies pieteikšanās Latvijā vērienīgākajām skolēnu sporta un prāta spēlēm ZZ Čempionāts 2013, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja "ZZ Čempionāta" sabiedrisko attiecību konsultante Kristiāna Tumena.

Šogad čempionātam visaktīvāk pieteikušies skolēni no Rīgas reģiona un lielākais reģistrēto dalībnieku skaits sasniegts 10. līdz 11. klašu grupā. Šī gada čempionāta pusfināli sāksies 30.aprīlī, lai klātienē spēkiem mērotos aktīvākie skolēni visos Latvijas reģionos. ZZ Čempionātu jau septīto gadu rīko Zelta Zivtiņa sadarbībā ar jauniešu organizācija Avantis.

Pašlaik ir uzsākts darbs pie skolēnu iesniegto mājasdarbu izvērtēšanas – lai kvalificētos pusfinālu sacensībām dalībniekiem bija jārada jauns sporta veids, kurā radoši tiktu parādīta spēka un prāta mijiedarbība. Arī šogad interese par čempionātu ir bijusi ļoti liela, tāpēc visu saņemto mājasdarbu izvērtēšana ilgs līdz 24.aprīlim, kad tiks paziņoti pirmie pusfinālu dalībnieki Latgales reģionam. Pēc tam pakāpeniski tiks izziņoti arī pārējo reģionu pusfinālisti šādā secībā: Vidzeme, Zemgale, Kurzeme un Rīgas reģions.

"Patiess prieks redzēt, ka jauniešu interese par aktīvu laika pavadīšanu ar saviem vienaudžiem neapsīkst un ZZ Čempionāts ir kļuvis par ikgadēju tradīciju, kas pulcē tūkstošiem skolēnu visā Latvijā. Šī gada vadmotīvs – Spēks un Prāts, kā arī tam pielāgotais mājasdarba uzdevums – radīt jaunu sporta veidu, ir patiesi intriģējošs arī mums kā sacensību organizatoriem. Izskatot iesniegtos darbus redzam, ka jauniešu radošumam praktiski nav robežu un tas tikai stiprina mūsu pārliecību, ka šai enerģijai ir jādod iespēja izpausties jautrās aktivitātēs kopā ar draugiem," stāsta Zelta Zivtiņas zīmola vadītāja Laura Ozoliņa.

Visvairāk pieteikumu šogad saņemti no Rīgas reģiona, tiem seko Vidzeme un pēc tam pārējie reģioni – Zemgale, Kurzeme un Latgale. Savukārt visaktīvāk sacensībām piesakās skolēni no 10. līdz 11. klašu grupas, kurai seko 6. līdz 8. klases. Šogad nozīmīga izaugsme piedzīvota junioru grupā (4.-5. klases), kas tika ieviesta tikai pērn.

ZZ Čempionāta 2013 pusfinālos tiksies radošākās klases, kas būs savlaicīgi izpildījušas mājasdarba uzdevumu. Pusfināli notiks – 30.aprīlī Daugavpilī, 3.maijā Madonā, 7.maijā Dobelē, 10.maijā Kuldīgā un 14.maijā Rīgā. Savukārt pusfinālu spēcīgākās un atjautīgākās klases piedalīsies lielajā finālā 1.jūnijā Rīgā.

Detalizēta informācija par pusfinālu dalībniekiem un to norises vietām tiks publicēta ZZ Čempionāta mājaslapā zzcempionats.lv, kā arī ar katru no pusfinālistiem personīgi sazināsies sacensību organizatori.

Tās klases, kuras nekvalificēsies pusfināliem, varēs piedalīties Online ZZ Čempionātā, kas norisināsies no 25.aprīļa līdz 15.maijam. Online ZZ Čempionāta labākās klases katrā vecuma grupā saņems ceļazīmi uz lielo finālu Rīgā.

Pilsētas informācijas portālu tīkls Pilseta24.lv jau vēstīja, ka 13.martā tika uzsākta pieteikšanās ZZ čempionātam 2013.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)