Banner 980x90

Notiks sabiedriskā apspriešana par VNT smaku emisijas limita projektu

Ventspils24.lv
Ventspils24.lv

30.decembrī notiks sabiedriskās apspriešanas sanāksme par SIA "Ventspils nafta" termināls" (VNT) smaku emisijas limita projektu.

Ventspils ostā strādājošais VNT ir sagatavojis smaku emisijas limita projektu, jo no jaunā gada stāsies spēkā stingrākas prasības uzņēmumiem, kuru piesārņojošās darbības izraisa traucējošu smaku. Kā liecina paziņojums "Latvijas Vēstnesī", VNT smaku emisijas limita projekta sabiedriskās apspriešanas sanāksme notiks šodien plkst.15 Pārventas bibliotēkā, Ventspilī.

2014.gada 25.novembrī tika pieņemti Ministru kabineta (MK) noteikumi par piesārņojošas darbības izraisīto smaku noteikšanas metodēm, kā arī kārtību, kādā ierobežo šo smaku izplatīšanos. Ņemot vērā šo MK noteikumu prasības un to, ka jaunie ierobežojumi attiecībā uz smaku izplatīšanos stāsies spēkā 2016.gada 1.janvārī, VNT ir sagatavojis smakas emisijas limita projektu. Līdz šim atļautā smakas koncentrācija bija 10 vienības uz kubikmetru un šis lielums nevarēja pārsniegt 168 stundas gadā, bet saskaņā ar jaunajiem MK noteikumiem no 2016.gada 1.janvāra tiek ieviests jauns smakas mērķlielums - piecas vienības kubikmetrā stundas laikā, arī nepārsniedzot 168 stundas gadā. Līdz šim, nosakot smaku piesārņojuma koncentrāciju, netika ņemts vērā fona piesārņojums no citiem avotiem, bet turpmāk tas šiem uzņēmumiem obligāti būs jāņem vērā.

Ar VNT iesniegumu un tam pievienotajiem dokumentiem iespējams iepazīties darbdienās no plkst.10.00 līdz 16.00 uzņēmuma telpās Talsu ielā 75, Ventspilī, iepriekš saskaņojot laiku pa tālruni, kā arī Ventspils pilsētas domes 23.kabinetā Jūras ielā 36, Ventspilī, darbdienās no plkst.8.00 līdz 12.00 un no plkst.13.00 līdz 17.00.

Par atļaujas izsniegšanu atbildīga ir Valsts vides dienesta Ventspils reģionālā vides pārvalde, kur līdz 2016.gada 21.janvārim var iesniegt rakstiskus priekšlikumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)