Banner 980x90

Novembrī Ventspilī ar viesizrādi "Mežainis" viesosies Nacionālais teātris

Rīga, 29.okt., LETA. Teātra namā "Jūras vārti" 29.novembrī ar iestudējumu "Mežainis" viesosies Latvijas Nacionālais teātris, aģentūru LETA informēja "Kurzemes filharmonija" mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste Antra Lācberga.

Izrāde vēsta par vīrieti vārdā Jānis. Viņa tēls radies no vēsturiskas personas - Jāņa Pīnupa no Latgales - dzīvesstāsta.

Jānis dzīvo laukos un savas dzīves laikā pilsētā bijis divas reizes. Jānis dezertēja no padomju armijas 1944.gadā un vairāk nekā 50 gadus nodzīvoja mežā, no kura ārā iznāca tikai 1995.gadā, kad neatkarīgās Latvijas teritoriju bija atstājušas pēdējās padomju armijas vienības.

Izrādei ir vairākas "Spēlmaņu nakts 2017/2018" nominācijas - "Gada mazās formas izrāde", "Gada režisors", "Gada aktrise otrā plāna lomā", "Gada jaunais skatuves mākslinieks", "Gada scenogrāfs", "Gada gaismu mākslinieks", "Gada muzikālās partitūras autors" un "Gada sasniegums oriģināldramaturģijā".

Izrādes režisors ir Valters Sīlis, bet lomās piedalās Arturs Krūzkops, Kaspars Aniņš, Madara Botmane, Uldis Dumpis, Lolita Cauka, Ivars Kļavinskis, Inga Misāne-Grasberga un Jānis Kronis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)