Banner 980x90

OCTA no atzītiem apdrošinātājiem — visi piedāvājumi vienuviet

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Lai veiksmīgi nokļūtu galamērķī, parasti pietiek ar uzmanīgu braukšanu un ceļa satiksmes noteikumu ievērošanu. Neviens vadītājs nevēlas nokļūt avārijā, bet diemžēl satiksmes negadījumi notiek regulāri. Reti kuram transportlīdzekļa vadītājam izdodas pilnībā izvairīties no sadursmēm, tāpēc, lai pasargātu gan cilvēku pie stūres, gan automašīnu, tika radītas apdrošināšanas polises. Transportlīdzekļu apdrošināšana ir plaša nozare, kur piedāvā gan brīvprātīgās, gan obligātās polises. OCTA – tā ir obligāta transportlīdzekļa apdrošināšana, kas jānoformē pirms došanās pirmajā braucienā. Laikus parūpējoties par OCTA, Tu pasargāsi sevi no liekiem tēriņiem nākotnē, tāpēc, iegādājoties jaunu auto, neaizmirsti par obligātas apdrošināšanas polisi!

Kādus izdevumus sedz OCTA?
Ar apdrošināšanas polisi Tu pasargāsi savu maciņu no tēriņiem, kas neizbēgami rodas pat pēc nelielas avārijas. OCTA ir obligāta tāpēc, ka šī polise tiesiski regulē attiecības starp automašīnas vadītāju, īpašnieku un negadījumā cietušajām pusēm. Ja nebūtu auto obligātas apdrošināšanas, cietušie nevarētu būt pārliecināti, ka saņems nepieciešamo atlīdzību, jo ne vienmēr avārijas izraisītājs var nekavējoties segt izdevumus no saviem ienākumiem. OCTA savukārt garantē izdevumu segšanu no apdrošinātāja resursiem. Ja avārijā būsi cietis Tu un Tavs auto, avārijas vaininieka OCTA
- segs mašīnas remonta izdevumus;
- apmaksās ārstniecības pakalpojumus.

Bet, ja Tu būsi satiksmes negadījuma vaininieks, ar savu OCTA polisi varēsi apmaksāt
- cietušās puses auto remontu;
- ārstniecības rēķinus;
- ēku bojājumus.

Atceries, ka braukšana bez OCTA ir pārkāpums, tāpēc, lai nesaņemtu sodu no ceļu policijas, noformē apdrošināšanas polisi savlaicīgi!

Informācija par obligātu apdrošināšanu internetā
Lai apdrošināšanas sistēma strādātu veiksmīgi, 1997. gadā tika izveidots Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB). Tas ir OCTA garantijas fonda administrators, kas apvieno apdrošināšanas sabiedrības, kam ir tiesības veikt sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu Latvijā. Lai gan LTAB nesniedz apdrošināšanas starpniecības pakalpojumus, ikvienam vadītājam ir vērts ielūkoties biroja mājaslapā ltab.lv. Tur Tu varēsi
- iepazīties ar visiem akreditētiem transportlīdzekļu apdrošinātājiem;
- uzzināt jaunāko informāciju par obligātu auto apdrošināšanu;
- aprēķināt OCTA cenas no dažādiem apdrošinātājiem tiešsaistē;
- izlasīt praktiskus padomus par sūdzību pieteikšanu un saprast, kā rīkoties pēc avārijas.

Lai uzzinātu visu informāciju par OCTA un izvēlētos uzticamu apdrošinātāju, ienāc ltab.lv. Pārbaudīti dati, vienkāršā valodā izskaidrotie likumi un ērta navigācija mājaslapā ļaus Tev atrast izdevīgāko OCTA variantu!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)