Banner 980x90

Opozicionārs filmē Ventspils domes sēdes; daži deputāti tam cenšas traucēt

No Reformu partijas un "Reģionu alianses" apvienības Ventspils pilsētas domē ievēlētais Aivis Landmanis, kurš pašvaldībā strādā kā opozīcijas deputāts, kopš pērnā novembra filmē domes sēžu norisi un ierakstus publicē internetā, taču atsevišķi citi deputāti viņam cenšas traucēt.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga partijas "Latvijai un Ventspilij" koalīcijas opozīcijā esošais Landmanis aģentūrai LETA pastāstīja, ka Ventspilī nenotiek domes sēžu translācija kā citās pašvaldībās, tāpēc viņš nolēmis tās filmēt un ierakstītos video publicēt internetā mājaslapā "kampiedervalsts.lv".

Pagājušā gada novembrī pret viņa nolūku iebildis Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Didzis Ošenieks ("Latvijai un Ventspilij"), taču deputāts mēra vietnieka aizrādījumu neņēmis vērā. Savukārt šā gada janvārī varas partijas koalīcijā esošās "Saskaņas" deputāts Vitalijs Trusevičs mēģinājis arī fiziski nepieļaut filmēšanu. Līdz kautiņam un sitieniem gan viņš nenonāca, pastāstīja Landmanis.

Opozīcijas deputāts pauda viedokli, ka, viņaprāt, ierakstos klaji redzams, kā Ventspilī notiek lēmumu pieņemšana. Opozicionāra galvenais nolūks šo video publicēšanā ir parādīt sabiedrībai, ka visa dome Ventspilī nedomā vienādi un citus viedokļus varas partija noslāpē dažādām metodēm, piemēram, opozīcijas deputāti sēdēs ne vienmēr saņemot kvalitatīvi sagatavotus lēmumprojektus.

"Ja Rīgā daudziem šķiet, ka Ventspilī viss notiek vienbalsīgi un domas nedalās, tad ar šiem videoierakstiem vēlos demonstrēt patieso domes sēžu norisi," skaidroja Landmanis.

Viņš uzsvēra, ka opozīcija joprojām uzskata, ka Lembergs un viņa vadītā varas partijas koalīcija tomēr pārkāpj piemēroto drošības līdzekli, kas liedz pildīt domes priekšsēdētāja pienākumus, jo, kaut arī domes sēdes Lembergs nevada, viņš tajās piedalās kā deputāts, savukārt sēdes vada kāds no vietniekiem, kas, pēc opozīcijas domām, varētu būt nelikumīgi.

Landmanis uzskata, ka diemžēl arī valsts vara Rīgā pieļauj šo situāciju, kurā ar juridiskiem traktējumiem Lembergs vienlaikus gan atrodas, gan neatrodas domes sēdē. "Sēdi vada vietnieks, jo juridiski Lembergs skaitās "prombūtnē", taču faktiski viņš piedalās sēdē kā deputāts, kas apliecina, ka šī "prombūtne" ir fiktīva, taču viņu koalīcija ar "prombūtni" skaidro Lembergam piemēroto drošības līdzekli," skaidroja opozicionārs.

LETA jau ziņoja, ka arī 2012.gadā atsevišķiem iepriekšējā sasaukuma opozīcijas deputātiem nebija šaubu, ka Lembergs pilda Ventspils pilsētas domes un Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētāja amata pienākumus, lai gan to liedz viņam piemērotais drošības līdzeklis. Par to aģentūru LETA informēja divi Ventspils domes opozīcijas deputāti - bezpartejiskais Vladislavs Šafranskis un Ivars Landmanis (RP).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)