Banner 980x90

Otrdiena Ventspilī - vēsākā jūlija diennakts kopš 1977.gada

Rīga, 4.jūl., LETA. Otrdien Ventspilī diennakts vidējā gaisa temperatūra bija tikai +11 grādu, un tik auksts laiks jūlijā Ventspilī nav bijis kopš 1977.gada, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Vēsāks laiks nekā šā gada 3.jūlijā Ventspilī bija 1977.gada 15.jūlijā, kā arī vairākās jūlija dienās 1902., 1904. un 1908.gadā.

Jūlijs ir gada siltākais mēnesis Latvijā, tā vidējā gaisa temperatūra parasti sasniedz +17 grādu.

Aizvadītajā diennaktī Ventspils novērojumu stacijā, kas atrodas ostas teritorijā, gaisa temperatūras amplitūda bija tikai pusotrs grāds - tā nenoslīdēja zemāk par +10,1 grādu un nepārsniedza +11,7 grādus.

Šāds temperatūras režīms Ventspilī ir raksturīgs maija otrajai pusei un septembra otrajai pusei.

Otrdien Ventspils bija vēsākā vieta Latvijā, savukārt valsts austrumu daļā saule gaisu sasildīja līdz +18..+20 grādiem.

Pēdējā diennaktī Ventspilī reģistrēts arī lielākais nokrišņu daudzums valstī - 22 milimetri.

Jau ziņots, ka arī 2018.gada Dziesmu un deju svētku pirmās dienas Rīgā bijušas aukstākās kopš 1977.gada svētkiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)