Banner 980x90

Pagarina pieteikšanās termiņu konkursā par Ventspils ostas Dienvidu mola atjaunošanu

Ventspils, 2.nov., LETA. Ventspils brīvostas pārvalde līdz 13.novembrim pagarinājusi pieteikšanās termiņu atklātajā iepirkuma konkursā par tiesībām veikt Ventspils ostas Dienvidu mola atjaunošanas darbus, aģentūru LETA informēja Ventspils brīvostas sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa.

Termiņš pagarināts saistībā ar precizējumiem iepirkuma tehniskajā dokumentācijā.

Iepriekš bija plānots, ka būvnieki konkursā pieteiktos līdz 2.novembrim, bet būvdarbus sāktu jau šomēnes un pabeigtu līdz nākamā gada vidum.

Dienvidu mols Ventspilī ir viena no iecienītākajām ventspilnieku un viesu pastaigu vietām, bet ostai mols ir viena no svarīgākajām hidrobūvēm - dambis no cietzemes iestiepjas jūrā un pasargā ostu no viļņiem, ledus un sanesumiem. Ventspils ostas moli to tagadējā veidolā būvēti pirms vairāk nekā 100 gadiem. Pēdējie nozīmīgie atjaunošanas darbi Dienvidu molā veikti 1990.gadu vidū, tomēr tik pamatīgu rekonstrukciju, kāda plānota tuvākajā nākotnē, Dienvidu mols nav pieredzējis vismaz 60 gadus, skaidroja Ieviņa.

Būtiskākie plānotie darbi ir mola tetrapodu krāvuma papildināšana, segumu atjaunošana, fasāžu remonts un jauna apgaismojuma izbūve visa mola garumā.

Pretendenti pieteikumus atklātajam konkursam "Dienvidu mola atjaunošana" var iesniegt līdz 2.novembrim.

Būvdarbi tiks finansēti projektā "Ventspils brīvostas hidrotehnisko būvju pārbūve un atjaunošana", kura realizācija notiks saskaņā ar darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" specifiskā atbalsta mērķi "Palielināt lielo ostu drošības līmeni un uzlabot transporta tīkla mobilitāti".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)