Banner 980x90

papildināta - No ugunsgrēka Ventspilī izglābj cilvēku

(Papildināta ar jaunāko informāciju.)

Rīga, 13.dec., LETA. Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 18 ugunsgrēki, vienā no tiem izglābts cilvēks, bet cietušo un bojāgājušo ugunsgrēkos nav, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Īsi pirms pusnakts ugunsdzēsēji devās uz Stendes ielu Ventspilī, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Notikuma vietā tika konstatēts, ka pirmā stāva dzīvoklī dega grīda nepilna kvadrātmetra platībā. Ugunsgrēks bija likvidēts vēl pirms VUGD ierašanās un kaimiņi no piedūmotās ēkas bija izglābuši arī cilvēku.

Ap plkst.22.30 saņemts izsaukums uz Smiltenes novada Variņu pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies saimniecības ēkā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu mūra ēka ar mansardu, tai ir iebrucis jumts un pastāv uguns izplatīšanās draudi.

Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts ap plkst.1.30, bet šobrīd turpinās ugunsgrēka dzēšanas darbi. Kopējā ēkas degšanas platība ir 200 kvadrātmetri.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji ēkas dūmvadā, kūdra, malka, elektrības sadales skapis, automašīnas detaļas, riepas, divas vieglās automašīnas, dzīvojamās mājas bēniņu pārsegums, saimniecības ēka un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušam dzīvniekam, glābēji Aglonas ielā Rīgā notvēra caur ventilācijas šahtu dzīvoklī ielidojušu putnu un palaida to brīvībā.

Diennakts laikā deviņi ugunsgrēki dzēsti novados, pieci Rīgā, bet četri citās pilsētās.

Trešdien VUGD darbinieki veikuši arī desmit glābšanas darbus - piecus novados, četrus Rīgā un vienu kādā citā pilsētā.

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 8862 ugunsgrēki, tajos cietuši 277, bet gājuši bojā 72 cilvēki, tostarp trīs nepilngadīgie, liecina VUGD apkopotie dati.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)