Banner 980x90

Par 240 147 eiro Užavā izveidots gājēju tiltiņš pār Užavas upi

Rīga, 31.okt., LETA. Užavā par 240 147 eiro izbūvēts gājēju tiltiņš pār Užavas upi, aģentūra LETA uzzināja Ventspils novada pašvaldībā.

Būvniecības vietā 20.gadsimta 50.gados bija tilts, kas bija pilnībā sabrucis un nebija pārbūvējams, tādēļ pirms jaunā gājēju tiltiņa būvniecības upē tika veikta upes gultnes tīrīšana un atbrīvošana no vecajiem pāļiem.

Tiltiņa būvniecībai Ventspils novada pašvaldība saņēma Eiropas Lauksaimniecības Fonda lauku attīstībai līdzfinansējumu 45 000 eiro apmērā.

Ar jauno gājēju tiltiņu pār Užavas upi plānots palielinot gājēju un velosipēdistu plūsmu pa Baltijas jūras piekrastes dabas takām, savstarpēji sasaistot dabas un kultūras mantojuma objektus Užavas pagastā.

Pašvaldība ir pārliecināta, ka organizēta gājēju un velobraucēju plūsma palīdzēs saglabāt un popularizēt Baltijas jūras piekrastes teritoriju Užavas pagastā, tajā esošos unikālos dabas objektus - Pelēko kāpu, Užavas upes grīvu, kā arī Užavas bāku, Luterāņu baznīcu un citus objektus, nodrošinot to ērtu sasniedzamību.

Pateicoties jaunajam tiltiņam, tūristi tiks vesti cauri ciemam, tā apskates objektiem, veikalam, kā arī publiskajam bezmaksas interneta pieejas punktam pie objekta "Kalves", turklāt viņiem nebūs jābrauc līkums pa šoseju, un būs jāmēro par 4,2 kilometriem īsāks ceļš.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)