Banner 980x90

Par 378 765 eiro Jūrkalnē ierīkos dabas koncertzāli

Rīga, 26.jūn., LETA. Par 378 765 eiro Jūrkalnes pagastā dabas un atpūtas parkā tiek sakārtota un pilnveidota infrastruktūra un Ugunspļavā tiks uzbūvēta dabas koncertzāle "Vējturu nams", aģentūru LETA informēja Ventspils novada pašvaldības pārstāve Marlena Zvaigzne.

Kultūrvides objekta ierīkošana, esošo gājēju celiņu pārbūve, ārējās un iekšējās elektroapgādes ierīkošana, apmeklētāju uzskaites un videonovērošanas sistēmas ierīkošana radīs priekšnoteikumus valsts un starptautisku pasākumu rīkošanai, kā arī piesaistīs tūristus ne tikai vasarā, bet arī citos gadalaikos, uzskata pašvaldība.

"Vējturu nams" būs dabas koncertzāle 50 kvadrātmetru platībā, veidota no koka un dzelzsbetona konstrukcijām, kā apdares materiālu izmantos koku, terases vidū paredzēts novietot koka elementu ar zariem - osi vai ozolu.

Kā uzskata pašvaldība, dabas koncertzāle ļaus paplašināt suitu kultūrtelpu, veicinot suitu kultūras mantojuma saglabāšanu. Paredzams, ka "Vējturu namā" rīkos akadēmiskās, kora, džeza, garīgās un pasaules mūzikas koncertus, brīvdabas kino vakarus, teātra izrādes un pasākumus, kuru norisē iekļaus suitu dzīves tradīcijas. Jaunais objekts Jūrkalnes dabas un atpūtas parkā ļaus organizēt festivālus, ļaujot pulcēties vairākiem tūkstošiem cilvēku, bet "Vējturu nams" būs pielāgojams arī maziem notikumiem, stāstīja Zvaigzne. 

Vides pilnveidošana Jūrkalnē iespējama, pateicoties Eiropas finansējumam projektam "Ziemeļkurzemes kultūrvēsturiskā un dabas mantojuma saglabāšana, eksponēšana un tūrisma piedāvājuma attīstība". Būvdarbus objektā veic SIA "Būvfirma Inbuv", tos plānots pabeigt četru mēnešu laikā no būvatļaujas saņemšanas dienas, bet viens mēnesis paredzēts objekta nodošanai ekspluatācijā.

Projekta izmaksas ir 378 765 eiro, tostarp Eiropas Reģionāla attīstības fonda finansējums ir 202 746 eiro, pašvaldības finansējums ir 166 493 eiro, valsts budžeta dotācija - 9526 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)