Banner 980x90

Par ko jādomā, izvēloties teritorijas vārtus

Nav šaubu, ka teritoriju vārti ir ļoti nozīmīgs elements gan drošības, gan labiekārtošanas aspektā. Lēmums aprīkot teritoriju ar vārtiem vienmēr sniegs pozitīvus ieguvumus. Tā būs ne tikai drošība, bet arī papildu ērtības, estētiskais ieguvums, arī īpašuma norobežošana un tā vērtības palielināšana. 

Domājot par teritorijas vārtu uzstādīšanu, ir jautājumi, kas jāaktualizē, lai nonāktu pie vislabākā, ērtākā un īpašumam piemērotākā risinājuma. Par teritoriju vārtu izvēli konsultē uzņēmums "Ripo-Baltic".

Jāizvērtē teritorijas īpatnības un platība
Lai saprastu, kādi teritoriju vārti būs piemērotākie, jāsāk ar teritorijas izvērtēšanu. Būtisks ir gan iebrauktuves platums, gan tas, cik līdzena ir iebrauktuves zona. Nozīmīga loma ir arī tam, cik plaša ir pagalma teritorija, cik tuvu vārtu zonai atrodas iela.

Ja ir neliels pagalms, tuvu tam atrodas arī koplietošanas ceļš, tad piemērotāks un praktiskāks risinājums ir bīdāmie teritoriju vārti, jo tie netraucēs un neļaus zaudēt jau tā nelielo teritoriju un tās funkcionalitāti. Platākai un nelīdzenai iebrauktuvei nederēs veramie vārti, jo tiem būs grūti saglabāt savu ģeometriju, nelīdzena virsma var traucēt to ērtai darbībai. 

Savukārt veramie vārti ir vieglāk lietojami, ja negrib izmantot automātiku, tie ir arī vizuāli pievilcīgi, prasa minimālu apkopi. Protams, sava loma ir arī īpašuma un visas apkārtnes arhitektūrai, vārtiem vajadzētu tajā harmoniski iekļauties.

Vairāk par bīdāmo un veramo vārtu plusiem un mīnusiem uzziniet "Ripo-Baltic" mājaslapā. 

Jāapzinās savas vēlmes un jāizvērtē dzīvesveids
Būtiska loma ir arī tam, kādu saimnieks vēlas redzēt savu īpašumu, kāds ir iemītnieku dzīvesveids. Lai gan teritoriju vārti ir tehniska padarīšana, tā tomēr lielā mēra ir arī gaumes lieta. To noteikti nevajag ignorēt, jo ir būtiski, ka dzīvojam patīkamā un ērtā vidē, mājā, kur ar prieku atgriežamies pēc darba dienas. 

Kādu summu var un grib tērēt vārtu iegādei un uzturēšanai
Teritoriju vārti nav lēts pirkums, jārēķinās ar vairākiem simtiem eiro, kā arī pieejami piedāvājumi krietni pāri tūkstotim eiro. Viss atkarīgs gan no maksātspējas, gan tā, cik esat gatavi tērēt par savu komfortu, jo cenu palielinājums ir tieši uz papildu aprīkojuma un komforta reķina, ļaujot arvien paaugstināt šo latiņu. Nosakot savus izdevumu griestus, ir vieglāk orientēties dažādos piedāvājumos un vārtu komplektācijās.

Vārtu automātika – jā vai nē?
Iespējams, šis ir viens no būtiskākajiem jautājumiem, izvēloties teritoriju vārtus. Mūsdienu komforta prasības ir ievērojami augušas, pieaug dzīves dinamika, arī vēlme pēc estētiskas un funkcionālas vides. Teritoriju vārti, kas aprīkoti ar automātiku, tajā organiski iederas. Tāpēc tā ir arvien biežāka izvēle. Tomēr tā nav obligāta, jo daba mums ir devusi rokas, lai vārtus atvēru un aizvērtu manuāli. 

Tomēr jāsaka, ka laba vārtu automātika būtiski uzlabo īpašuma kopējo drošību, sniedz arī fizisko drošību, jo nav jāizkāpj no auto, lai iebrauktu teritorijā. Vārtus var aprīkot ar foto drošību, mazinās traumu iespējamība, var pasargāt bērnus, mājdzīvniekus, arī auto. Automātika pieejama gan bīdāmajiem, gan veramajiem vārtiem, tāpēc katrs var sakomplektēt tādus teritorijas vārtus, kādi nepieciešami tieši viņam. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)