Banner 980x90

Par teju 902 000 eiro Ventspilī pabeigta Zvaigžņu ielas rekonstrukcija

Rīga, 24.okt., LETA. Ventspilī noslēgušies Zvaigžņu ielas pārbūves darbi no Pāvila ielas līdz pat pilsētas robežai, kuru kopējās izmaksas sasniegušas gandrīz 902 000 eiro, aģentūru LETA informēja Ventspils brīvostas pārvaldes sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa.

Zvaigžņu iela Ventspilī vienlaikus ir arī valsts pirmās šķiras autoceļš P108 un viens no stratēģiski svarīgākajiem pievedceļiem Ventspils brīvostas termināļiem un industriālajām zonām.

Zvaigžņu ielas posmā no Bērzu līdz Brocēnu ielai ir pārbūvēta lietus ūdens novadīšanas sistēma. Ūdens novadīšanai iebūvēts jauns slēgtais lietus ūdens kolektors, un grāvis ielas malā ir aizbērts. Posmā no Putnu līdz Inženieru ielai veikta kolektora atjaunošana ar oderēšanas metodi. Trīs posmos - no Pāvila līdz Inženieru ielai, no Jēkaba līdz Tērauda ielai, un no Zvaigžņu ielas 203 līdz pilsētas robežai - atjaunots asfaltbetona segums.

Visi būvdarbi ir pabeigti, un drīzumā objekts tiks nodots ekspluatācijā.

Par būvdarbiem Zvaigžņu ielā Ventspils brīvostas pārvalde bija noslēgusi līgumu ar atklātā konkursa uzvarētāju, kas piedāvāja zemāko cenu - SIA "Ostas celtnieks".

Līdz 2022.gadam Ventspilī paredzēta 19 pievedceļu posmu gandrīz 13 kilometru garumā atjaunošana vai izbūve. 85% no pievedceļu attīstības projekta attiecināmajām izmaksām sedz Eiropas Savienības Kohēzijas fonds.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Ostas celtnieks" pamatkapitāls ir 711 360 eiro. Uzņēmuma apgrozījums aizvadītajā gadā bija 32,14 miljoni eiro, bet peļņa - 372 491 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)