Banner 980x90

Pašvaldība rosina turpināt augstas klases sportistu sagatavošanas centra darbību Ventspilī

Ventspils, 21.sept., LETA. Ventspils pašvaldība rosinājusi Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) turpināt augstas klases sportistu sagatavošanas centra darbību Ventspilī un palielināt īpaši atbalstāmo sportistu skaitu un sporta veidu dažādību, aģentūru LETA informēja olimpiskā centra "Ventspils" pārstāvis Rolands Gorškovs.

Augstas klases sportistu sagatavošanas centra pilotprojekts Ventspilī norisinās no 2015.gada 1.septembra līdz 2017.gada 31.decembrim. IZM šim mērķim piešķīrusi 315 000 eiro. Pilotprojektā tiek sagatavoti 18 audzēkņi trīs sporta veidos - šorttrekā, vieglatlētikā un svarcelšanā.

Šodien Ventspilī viesojās IZM valsts sekretāra vietnieks un sporta departamenta direktors Edgars Severs, sporta departamenta direktora vietniece sporta izglītības un attīstības plānošanas jautājumos Anda Mičule, kā arī Latvijas Olimpiskās komitejas un Latvijas Olimpiskās vienības pārstāvji, kuri tikšanās laikā olimpiskajā centrā "Ventspils" vērtēja augstas klases sagatavošanas centra pilotprojekta norisi.

IZM pārstāvji atzinuši, ka pilotprojektā Ventspilī sportistiem ir augsti sasniegumi, bet īpaši labi rezultāti ir svarcēlajiem. Piešķirtais finansējums 2015. un 2016.gadā ļāvis svarcēlājiem Rebekai Kohai un Artūram Plēsniekam piedalīties Olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro un izcīnīt attiecīgi ceturto un astoto vietu, kā arī šorttrekistam Kārlim Krūzbergam piedalīties Pasaules jaunatnes olimpiskās spēlēs, izcīnot trešo vietu stafetes slidojumā. 2017.gadā piešķirtais finansējums devis iespēju svarcēlājiem Kohai un Ritvaram Suharevam Pasaules junioru čempionātā izcīnīt pirmo un ceturto vietu, kā arī šorttrekistam Robertam Jānim Zvejniekam Pasaules junioru čempionātā iegūt 15.vietu un Eiropas junioru kausa finālā pirmo vietu, kā arī pārējiem sportistiem augstvērtīgi gatavoties galvenajām sacensībām.

Sportistu sagatavošanas centrs izveidots ar mērķi pilnveidot kvalitatīvu augstas klases sportistu sagatavošanas sistēmu Latvijā, nodrošinot priekšnoteikumus starptautiski konkurētspējīgu sportistu attīstībai, kā arī izcilus sasniegumus sportā ilgtermiņā, efektīvi izmantot sportistu resursus un izveidoto sporta infrastruktūru.

Augstas klases sportistu sagatavošanas centra audzēkņi dzīvo olimpiskā centra "Ventspils" viesnīcas sporta internātā un trenējas olimpiskā centra "Ventspils" sporta bāzēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)