Banner 980x90

Pēc 18 stundu dzēšanas Ventspilī likvidēts akmeņogļu ugunsgrēks

Ventspils ostas uzņēmuma AS "Baltic Coal Terminal" ogļu noliktavā notikušā ugunsgrēka dzēšanas darbi ilga kopumā 18 stundas un to izdevās pilnībā nodzēst, pilsētas informācijas portāls Ventspils24.lv uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.
Kā norāda glābēji, ugunsgrēku bija grūti nodzēst. Pēc 18 stundu sarežģīta darba, ugunsgrēks pilnībā nodzēsts svētdien plkst.20.59. 

Ventspils24.lv jau vēstīja, ka ugunsgrēks izcēlās naktī uz svētdienu. Ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu plkst.2.44, ka slēgtajā ogļu noliktavā notikusi ogļu pašaizdegšanās. Degšanas process tiek lokalizēts ar ugunsdzēsības putām un ūdeni. Kopējā degšanas platība bija ap 100 kvadrātmetru.

Akmeņogļu ugunsgrēka dzēšanā pašlaik iesaistītas sešas autocisternas. Iesaistīti bija glābēji no Kuldīgas, Talsiem, Dundagas un Ventspils, kā arī termināļa darbinieki. Tika izmantota arī termināļa tehnika. Glābēji strādājuši visu nakti.

Piedūmojums un smakas, kas naktī tika konstatēti Ventspils pilsētā un kā rezultātā varēja tikt ietekmēta iedzīvotāju labsajūta, drīz vien tika kliedētas. 

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pēc medicīniskās palīdzības pēc ugunsgrēka ogļu terminālī neviens pacients nav vērsies. 

Par radušos situāciju un tās risināšanu atbildīgs ir uzņēmums AS "Baltic Coal Terminal" un VUGD. Ventspils pilsētas pašvaldība arī lūgusi Iekšlietu ministrijas pārraudzībā esošo VUGD regulāri informēt iedzīvotājus par situācijas gaitu.


Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)