Banner 980x90

Pēc VNT notikušās noplūdes savākti 28 kg naftas produkta

Foto: Ventspils24.lv
Foto: Ventspils24.lv

Pēc jēlnaftas un ūdens sajaukuma noplūdes SIA ''''Ventspils nafta'' termināls'' (VNT) šā gada 20.oktobrī kopējais savāktais naftas produkta apjoms no ostas akvatorija ir 28 kg.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja AS "Ventspils nafta" komunikācijas konsultante Elīna Dobulāne, VNT vadība izsaka pateicību uzņēmuma darbiniekiem, Ventspils brīvostai un atbildīgajām valsts institūcijām par operatīvu un profesionālu palīdzību krīzes situācijā.

"Izsakot sākotnējās prognozes par noplūdušo jēlnaftas un ūdens sajaukumu pieci simti litru apmērā, bijām ļoti piesardzīgi. Tomēr šobrīd, kad ir pabeigti naftas produkta savākšanas darbi, oficiāli apstiprinātais apjoms, kas tika savākts no ūdens virsmas, ir 28 kg. Tomēr arī šie 28 kg ir 28 kg par daudz," norāda VNT ģenerāldirektors Larss Panclafs.

VNT vadītājs Larss Panclafs izsaka pateicību Ventspils brīvostai un atbildīgajiem dienestiem par operatīvo palīdzību un efektīvu sadarbību, kā rezultātā kopīgiem spēkiem izdevās būtiski mazināt noplūdes iespējamo seku ietekmi uz apkārtējo vidi.

Jau iepriekš ziņots, ka otrdien, 20.oktobrī, plkst.14.00 VNT no darbībā neesoša cauruļvada notika ar naftas produktu piesārņota ūdens noplūde, kā rezultātā naftas produkts sasniedza ostas ūdeņus. Noplūdi no cauruļvada nekavējoties apturēja un piesārņoto ūdens teritoriju ierobežoja un attīrīja.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)