Banner 980x90

Pērn pieaudzis gan Vārves zemnieku saimniecības "Akmeņkalni" apgrozījums, gan peļņa

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ventspils novada Vārves pagasta zemnieku saimniecībai "Akmeņkalni", kas nodarbojas ar piena un gaļas lopkopību un produkcijas tirdzniecību, pērn palielinājies apgrozījums un pieaugusi peļņa, liecina uzņēmuma gada pārskats.

Kā ziņo aģentūra LETA, zemnieku saimniecības apgrozījums palielinājies no 2 014 588 eiro 2014.gadā līdz 2 469 417 eiro pērn. Ja 2014.gadā zemnieku saimniecība nopelnīja 172 328 eiro, tad 2015.gadā - 438 682 eiro.

"Akmeņkalnu" vadības ziņojumā teikts, ka zemnieku saimniecības saimniecisko darbību 2015.gadā var vērtēt kā pozitīvu. Peļņas daļu palielinājuši gan Eiropas Savienības maksājumi, gan arī maksājumi par bioloģiskās lauksaimniecības praksi. Lai palielinātu peļņu, ir sākta pašu saražotās produkcijas tiešā tirdzniecība Ventspils tirgū ar pastāvīgu tirdzniecības vietu. Tiek attīstīta lopkopība gan piena, gan gaļas ražošanai, kā arī tiešajai tirdzniecībai, maksimāli izslēdzot starpniekus.

Zemnieku saimniecība "Akmeņkalni" dibināta 1993.gadā, tās īpašnieks ir Kārlis Akums. Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju zemnieku saimniecības platība ir 800 hektāri un "Akmeņkalnos" ir 72 darbinieki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)