Banner 980x90

Pieaudzis vecākās Latvijas bākas Ovišos apmeklētāju skaits

Ilustratīvs foto/ Foto: Ventspils24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Ventspils24.lv
Ventspils brīvostas apsaimniekotajā Ovišu bākā, kas ir vecākā bāka Latvijā, pieaudzis apmeklētāju skaits. Šī gada septiņos mēnešos bāku apmeklējuši gandrīz trīsarpus tūkstoši cilvēku, bet aptuveni 200 viesi izvēlējušies nakšņot teltīs bākas teritorijā, aģentūru LETA informēja Ventspils Tūrisma informācijas centra vadītājas vietniece Inga Aulmane.

Ar Ventspils brīvostas palīdzību Ovišu bākā ir izveidota ekspozīcija par Latvijas bāku vēsturi. Pērn visa gada laikā bāku un ekspozīciju apmeklējuši ap 4500 cilvēku, bet gadu iepriekš - ap 3500 interesentu.

"Tūristus šeit var sastapt no visas pasaules - ģimenes ar bērniem, skolēnus, tūrisma aģentūru organizētas tūristu grupas un arī individuālus interesentus. Tūristi visbiežāk izvēlas apskatīt gan Ovišu bāku, gan radioastronomijas centru Irbenē," pastāstīja bākas uzraudze Iveta Bādere.

Pateicoties bākas labajai akustikai, to kā akustisko koncertu vietu jau vairākus gadus iecienījuši Latvijā pazīstami mūziķi. Kā atzina Aulmane, koncerti bez lielām mārketinga aktivitātēm spēj pulcēt arvien vairāk interesentu. Šovasar klausītāji Ovišu bākā baudīja mūziķa Jēkaba Nīmaņa īpaši kampaņas "Mana jūra" piecu gadu jubilejai veidotu muzikālo programmu, kuru viņš izpildīja kopā ar "Jakob Noiman Festival Band". Savukārt jūlija pēdējā sestdienā koncertu bākā sniedza mūziķi Ēriks Loks, Andris Grīnbergs, Kārlis Kazāks un Juris Lanovojs. Šogad pirmo reizi bāka tika izmantota arī kā izstāžu zāle - Ovišu akustiskā koncerta norises laikā bija apskatāmas jaunās mākslinieces Elīnas Alkas litogrāfijas, akvareļi un gleznas. Kā informēja Aulmane, Ovišu bākai ir arī muzikālas ieceres septembrim - vēlmi tur muzicēt izteicis Ventspils Centra sākumskolas zvanu ansamblis.

Ovišu bāka Ventspils novadā ir unikāla ar to, ka ir vecākā bāka Latvijā. Tā joprojām darbojas un ir iekļauta Valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā. Teritorijā atrodas arī labi saglabājusies bākas darbinieku ēka, kas celta 20.gadsimta sākumā. Savulaik šai ēkā pāris telpu tika atvēlēts arī Ovišu mazbānīša stacijai. Ēka iekļauta Latvijas industriālā mantojuma sarakstā.

Ovišu bāka ir iekļauta akcijas "Apceļo Kurzemi" apmeklējamo objektu sarakstā.

Ventspils brīvosta apsaimnieko arī Užavas un Akmeņraga bākas, kas arī ir pieejamas apskatei.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)