Banner 980x90

Piejūras brīvdabas muzejā meistari mācīs pīt klūdziņas

Svētdien, 19.jūlijā, plkst.14.00 Ventspilī pie Piejūras brīvdabas muzeja Vējdzirnavām notiks jau otrā darbnīca cikla "Satiec amatnieku" ietvaros. Šoreiz ikviens interesents varēs apgūt klūdziņu pīšanu, pilsētas informācijas portāls Ventspils24.lv uzzināja Ventspils muzejā.
Darbnīcā darbosies klūdziņu pinēja Astrīda Smilktena no Talsiem, kas jau 20 gadus nodarbojas ar šo pacietības mīlestību paģērošo amatniecības veidu, demonstrēs dažādus pinumu veidus un iepazīstinās ar klūdziņu un sloksnīšu pinumu pamatiem. 

Kurš gan būs tik liels viszinis, lai neiedziļinoties šajā daiļamatniecības nozarē, sāktu apgalvot, ar kādām kārklu klūgām, cik platām vai garām, mērcētām vai vārītām, vislabāk radīt līdzenu pinumu? Tikšanās reizē Astrīdai Smilktenai, kuras darbi ceļojuši arī uz ASV un pat Japānu, varēs uzdot vistrakākos jautājumus par klūdziņu un sloksnīšu pinumu tehnikām un veidiem. Vai zinājāt, ka sloksnīšu pinumā iespējams ne tikai taisnais pinums vai skujiņa, bet pat astoņnieks un ķīniešu mezgls? To visu varēs uzzināt un izmēģināt svētdienas pēcpusdienā Piejūras brīvdabas muzejā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)