Banner 980x90

PII "Varavīksne" saņem balvas par iegūto 3.vietu konkursā

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
27. maijā Rīgā, Lucavsalas atpūtas parkā norisinājās vides un veselīgas atpūtas pasākums - Zaļā josta festivāls "Mēs par tīru Latviju!". Pasākuma laikā tika sveikti arī Latvijas čaklākie makulatūras vācēji, kas visa mācību gada garumā piedalījās "Zaļā josta" rīkotajā makulatūras vākšanas konkursā "Tīrai Latvijai!".

Kā pilsētas informācijas portālam Ventspils24.lv pastāstīja Līga Rūde, arī Ventspils pirmsskolas izglītības iestāde "Varavīksne" tika apbalvota par iegūto 3.vietu nominācijā "Visvairāk savāktais makulatūras daudzums izglītības iestādē".

Balvā pirmsskolas izglītības iestāde "Varavīksne" saņēma 200 eiro veselīga dzīvesveida stiprināšanai, kā arī 6 pakas zīmēšanas papīra un 4 pakas biroja papīra.

Kopumā makulatūru vāca 96102 konkursa dalībnieki. Pasākumā tika apbalvoti arī 10 aktīvākie no tiem. Ļika Vdovenko no Ventspils pirmsskolas izglītības iestādes "Varavīksne" ar savāktajiem 5222.00 kg ierindojās godpilnajā 3.vietā un arī saņēma diplomu un balvu.

Jau informējām, ka šajā mācību gadā noslēdzies "Zaļā josta" rīkotais makulatūras vākšanas konkurss "Tīrai Latvijai!". Konkursā aktīvi iesaistījās bērni un jaunieši no visas Latvijas, tostarp Ventspils skolu un pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi.

Apkopojot konkursa rezultātus, noteikti uzvarētāji divās nominācijās – pēc savāktā makulatūras apjoma uz vienu izglītības iestādes audzēkni un pēc savāktā apjoma uz visu mācību iestādi kopumā.

Visvairāk makulatūras uz izglītības iestādi kopumā savākuši šādu izglītības iestāžu audzēkņi:

1.vieta Lielvārdes novada pašvaldības Jumpravas vidusskola - 26240.00 kg;

2.vieta Preiļu 1.pamatskola - 21209.00 kg;

3.vieta Ventspils pirmsskolas izglītības iestāde "Varavīksne" - 20538.00 kg.

Visvairāk makulatūras uz vienu izglītības iestādes audzēkni savākušas šādas izglītības iestādes:

1.vieta Pūres pamatskolas Jaunsātu filiāle - 304.324 kg;

2.vieta Jūrkalnes pamatskola - 252.833 kg;

3.vieta Dauguļu internātpamatskola - 220.865 kg.

Savukārt savāktā makulatūras apjoma ziņā līderu pozīcijās ierindojas Rīgas izglītības iestāžu audzēkņi, kas pārstrādei nodevuši 82304 kg makulatūras, otrajā vietā ierindojas Jelgavas pilsētas izglītības iestāžu audzēkņi, kas savākuši 37945 kg makulatūras, trešajā vietā Ventspils izglītības iestāžu audzēkņi ar savāktiem 27288 kg makulatūras.

No Ventspils izglītības iestādēm, konkursā piedalījās pirmsskolas izglītības iestādes "Varavīksne", "Eglīte", "Margrietiņa", Centra sākumskola, Ventspils Valsts 1.ģimnāzija, 1. un 2.pamatskola, 2.,3.,4.,5., 6.vidusskola un Vakara vidusskola.

Šogad konkurss "Tīrai Latvijai!" norisinājās jau divpadsmito reizi. Kopā pārstrādei nodota 1185 tonnas makulatūras. Šajā mācību gadā konkursā iesaistījās audzēkņi no 409 izglītības iestādēm, kas ir par 31 mācību iestādi vairāk nekā pērn.

Konkurss ik gadus apvieno simtiem izglītības iestāžu un tūkstošiem bērnu, lai, vācot makulatūru, kopīgi saudzētu un taupītu dabas resursus, tādējādi vēršot bērnu un jauniešu uzmanību makulatūras šķirošanas nepieciešamībai un nozīmei ikdienas dzīvē, kā arī veidotu izpratni, ka pareizi sašķiroti un pārstrādei nodoti atkritumi kļūst par vērtīgām izejvielām jaunu produktu ražošanā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)