Banner 980x90

Pludmalē Ventspilī, visticamāk, plīsuša zvejas tīkla dēļ izskalotas beigtas zivis

Ventspils, 30.okt., LETA. Nedēļas nogalē Staldzenes pludmalē Ventspilī jūras krastā izskalotas beigtas zivis - ticamākais notikušā iemesls ir plīsis zvejas tīkls un nav pamata bažām par masveida zivju bojāeju, aģentūru LETA informēja Valsts vides dienesta Ventspils reģionālās vides pārvaldes Resursu kontroles sektora vadītāja Daina Naumova.

Kaut arī aculiecinieki ziņo ne vien par beigtām zivīm, bet arī par palmu eļļai līdzīgu vielu Kurzemes piekrastē, šie gadījumi nav savstarpēji saistāmi, norādīja Naumova. Ziņas par palmu eļļai līdzīgo vielu pienākušas no dažādām vietām Kurzemes piekrastē no Liepājas līdz pat Kolkai, bet zivju bojāeja citur nav konstatēta. Palmu eļļa ir izskalota arī iepriekš, bet kaitējumu zivīm tā parasti nenodara, sacīja Naumova.

Ārpus teritoriālajiem ūdeņiem kuģiem nav aizliegts atbrīvoties no palmu eļļas, izgāžot to jūrā. Lai pārliecinātos, vai šī viela tiešām ir palmu eļļa, tiks veikta ekspertīze, skaidroja dienesta pārstāve.

Uz to, ka beigtās zivis Staldzenē, visticamāk, nākušas no plīsuša zvejas tīkla, apliecina zivju izmēri, proti, nav pavisam maza izmēra zivtiņu, kādām tur arī vajadzētu būtu zivju masveida bojāejas gadījumā, skaidroja Naumova.

Beigtās zivis kopā ar jūras zālēm bija izskalotas salīdzinoši nelielā jūrmalas posmā - tieši iepretim vietai, kur zvejnieki parasti izliek zvejas tīklus. Starp beigtajām zivīm pārsvarā ir jūrasgrunduļi, bet mazākā daudzumā arī plekstes, piebilda VVD speciāliste.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)