Banner 980x90

Politoloģe: Kaimiņš paspilgtinātu priekšvēlēšanu kampaņu Ventspilī, bet jāšaubās par Lemberga apsteigšanu

Ventspils24.lv
Ventspils24.lv
Ja Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš ("KPV LV") izšķirsies par kandidēšanu Ventspils domes vēlēšanās, tas paspilgtinās un padarīs "skaļāku" priekšvēlēšanu kampaņu, taču jāšaubās, ka viņam vēlēšanās izdosies apsteigt Aivaru Lembergu ("Latvijai un Ventspilij"), aģentūrai LETA sacīja politoloģe Iveta Kažoka.

No vienas puses ir grūti spriest par iespējamo rezultātu, taču maz ticams, ka "varas grožus" attiecībā uz pašvaldībām raksturīgiem jautājumiem iedzīvotāju vairākums vēlēsies nodot Kaimiņa rokās, pauda politoloģe. Pretendēšanai uz Ventspils mēra posteni no Kaimiņa puses būtu racionāla jēga, ja process tiktu izmantots, lai politiskais spēks palielinātu atpazīstamību pirms Saeimas vēlēšanām. Taču šis politiķis ir neprognozējams, tāpēc ir grūti spriest par viņa mērķiem, sacīja politoloģe.

Ja parlamenta deputāts izvēlēsies kandidēt, tas palielinās interesi par vēlēšanām Ventspilī. Priekšvēlēšanu kampaņa līdz ar to varētu būt "skaļāka" un nepatīkamāka Lembergam, kā arī varētu piesaistīt protesta balsis, mainot varas dinamiku. Kažoka gan atturējās prognozēt, vai tas palielinātu opozīcijas vietu skaitu Ventspils domē.

Taujāta par Kaimiņa vadītās partijas "KPV LV" popularitāti aptaujās, politoloģe norādīja, ka tā ir saistāma ar protesta vēlētāju izvēli, kas nav apmierināti ar Latvijas politiku un tic, ka situāciju varēs mainīt "skaļš cilvēks".

Kā ziņots, Saeimas deputāts Kaimiņš apsver iespēju kandidēt Ventspils domes vēlēšanās, lai ievēlēšanas gadījumā varētu pretendēt uz pilsētas domes priekšsēdētāja amatu. Tajā pašā laikā partijai vēl vajadzēs apsvērt visus "par" un "pret", vai Kaimiņam piedalīties pašvaldību vēlēšanās, jo ievēlēšanas gadījumā viņš varētu zaudēt Saeimas deputāta mandātu, norādīja politiķis.

Kaimiņa iespējamā kandidēšana Ventspils domes vēlēšanās un pretendēšana uz pilsētas domes priekšsēdētāja amatu Lembergu nebiedē, - Lembergs atzina savā iknedēļas preses konferencē.

Pašvaldību vēlēšanas notiks 2017.gada 3.jūnijā, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā publicētā informācija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)