Banner 980x90

Premjers: Visus ceļus uz burvju mājienu salabot nav iespējams

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Visus Latvijas ceļus uz burvju mājienu īsā laikā salabot nav iespējams, šorīt LTV "Rīta panorāmā" paziņoja premjers Māris Kučinskis (ZZS).

Politiķis atzina, ka ceļu stāvoklis Latvijā ir problēma, turklāt ne tikai Bauskas apkārtnē, un tās risināšanai Satiksmes ministrija īsteno, piemēram, lauku ceļu programmu, kas paredz kvalitatīvāku segumu ieklāšanu daudzos ceļos.

Nevaru solīt, ka nauda nokritīs no gaisa un tūlīt salabosim visus ceļus, paziņoja Kučinskis un norādīja, ka valdība ceļus sakārtos pakāpeniski līdz ar valsts ekonomiskā stāvokļa uzlabošanos.

Kā ziņots, Bauskas novada deputāti 6.martā domes ārkārtas sēdē nolēma aicināt Ministru kabinetu (MK) izsludināt novadā ārkārtas stāvokli valsts grants ceļu kritiskā stāvokļa dēļ.

Deputāti akceptēja Bauskas novada pašvaldības Uzņēmējdarbības konsultatīvās padomes 1.marta rezolūciju "Valsts vietējo autoceļu stāvoklis astoņos Bauskas novada pagastos" un pieprasīja MK izsludināt ārkārtas situāciju Bauskas novada administratīvajā teritorijā saistībā ar valsts autoceļu ar grants segumu kritisko stāvokli un noteikt nekavējoši veicamos nepieciešamos pasākumus ārkārtējās situācijas novēršanai.

Bauskas novada uzņēmēji rezolūcijā valdībai un ministrijām pieprasa tūlītēju, saskaņotu valsts un pašvaldību politiku, kas balstīta uz izpratni par valsts vietējo grants autoceļu nozīmes un saglabāšanas nepieciešamību, pretējā gadījumā iedzīvotāju aizbraukšana no valsts turpināsies un apsīks uzņēmējdarbība novadā.

Rezolūcija, kurā norādīts, ka Saeimai un valdībai jābeidz izturēties pret ceļiem kā pret traucējošu sadaļu valsts budžetā, kurai finansējumu var viegli izsvītrot uz vairākām desmitgadēm, nosūtīta Valsts prezidentam, Saeimas deputātiem, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai, Finanšu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības, Satiksmes un Ekonomikas ministrijai, Latvijas Pašvaldību savienībai, VAS "Latvijas Valsts ceļi", Bauskas novada domes deputātiem.

Pieņemtajā rezolūcijā uzsvērta nepieciešamība steidzami veidot valstisku mehānismu grants ceļu glābšanai un atjaunošanai, nosakot galvenās prioritātes, tajā skaitā finanšu atbalsta un nodokļu politikas saskaņošanu. Padome, pirms pieņemt rezolūciju, iepriekš organizēja tikšanās ar iedzīvotājiem novada pagastos un uzklausīja viņu viedokli. Pieaicinot ceļu būves speciālistus, pagastos tika veikta ceļu apsekošana, identificējot problemātiskos ceļus, konstatējot būtiskos defektus, ceļu uzturēšanas vājās vietas.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)